© Marc Van Hecke

Jolien D’hoore: “Wij zijn niet de te kloppen ploeg”

Jolien D’hoore tankte woensdag vertrouwen met een bronzen plak in de scratch. “Het voornaamste was dat het gevoel goed is”, zegt Jolien.

fdg

“In de scratch heb ik gegokt en verloren. Dat kan gebeuren. Met vertrouwen trek ik naar de ploegkoers met Lotte Kopecky. Ondanks de Europese ploegkoerstitel zijn wij niet de topfavorieten. Tot nu toe reden we nog maar twee ploegkoersen. Dat we ze allebei wonnen, speelt op dit niveau niet mee. Nooit eerder bekampten we Australiërs, Canadezen en Amerikanen in de madison.

Ik heb er heel veel goesting in. Vanaf spurt één meedoen, is de uitdaging. Vooraan rijden, zal moeten. Hopelijk komen de aflossingen goed uit en kunnen we vol voor de punten gaan.” Een afgevaardigde van het I.O.C. zal de wedstrijd met argusogen bekijken. “Individueel zijn het stuk voor stuk sterke rensters, maar de vraag is hoe het met de techniek van het aflossen zal gaan.

Allen samen moeten we er een mooi kijkstuk van maken in de hoop dat we dit nummer aan het programma van de OS in Tokio 2020 kunnen toevoegen.”