Man uit vliegtuig gegooid boven Mexicaanse stad

Print
Man uit vliegtuig gegooid boven Mexicaanse stad

Foto: REUTERS

Boven de Mexiaanse stad Eldorado in de staat Sinaloa is woensdag (plaatselijke tijd) een man uit een vliegtuig gegooid. Dat melden verschillende Mexicaanse media. Zijn lichaam werd teruggevonden op het dak van een plaatselijk gezondheidscentrum. Het is niet duidelijk of hij voor de val al was overleden.

Volgens de politie vertoonde het lichaam van de man sporen van foltering. Of hij daaraan al was overleden vooraleer hij uit het vliegtuig werd gegooid, is niet duidelijk.

Verschillende bewoners van het stadje beweren dat er samen met de man nog twee andere lichamen uit het vliegtuig werden gesmeten. De autoriteiten wilden dat nieuws echter niet bevestigen. Van die twee lichamen is in elk geval nog geen spoor. Volgens getuigen zouden ze meteen zijn opgehaald door een groep gewapende mannen.

In Sinaloa woedt al jaren een bloedige oorlog tussen verschillende drugskartels. Het stadje Eldorado behoort tot het terrein van het kartel ‘Excelsior’ van Dámaso López Núñez, een vertrouweling van de beruchte drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán. In de eerste drie maanden van het jaar werden er al 428 mensen vermoord, onder wie 13 politieagenten.

Man uit vliegtuig gegooid boven Mexicaanse stad
Foto: REUTERS