Food

Vijf leuke receptjes voor een paasbrunch

Print
Heb je voor het komende weekend een heerlijke paasbrunch gepland met de familie? Dan ben je misschien wel nog op zoek naar originele paasrecepten die jouw feesttafel meteen dat tikkeltje meer geven. Dankzij deze recepten scoor je gegarandeerd bij klein en groot.

1. Paashaasbroodjes
Recept van Paasrecepten.net

Benodigdheden (voor tien tot twaalf stuks):

375 gr witbroodmix (voor broodbakmachines)
1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma of koenjit)
2 eetlepels gestampte muisjes
2 eetlepels sinaasappelrasp
50 ml vloeibare honing
150 ml lauwwarm water
75 gr roomkwark
krenten
1 klein ei (gesplitst)

Bereidingswijze: Zeef de broodmix in een kom en meng er de kurkuma, gestampte muisjes en sinaasappelrasp erdoor. Meng nu honing, water en kwark. Maak een kuiltje in het mengsel in de kom en schep de mix van honing, water en kwark in de kuil in het meel.
Gebruik de mixer met deeghaken en mix alles tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg tien tot vijftien minuten. Dek de kom vervolgens af met vershoudfolie en zet hem op een warm en tochtvrij plekje. Laat het deeg tot het dubbele volume rijzen. Duw het deeg vervolgens plat. Neem het gerezen deeg uit de kom, vorm het tot een dikke staaf en snijd deze in gelijke stukken van vijfitg tot zestig gram. Vorm ze tot bolle ‘peertjes’ met een wat puntige bovenkant. Leg de deegpeertjes op de bakplaat. Knip de puntige kant drie centimeter in en buig de beide delen wat uit elkaar: dit zijn de hazenoren. Druk de krenten als neus en oogjes in de haasjes.
Dek de broodjes af met een doek en laat ze nog een kwartiertje rijzen. Warm intussen de oven voor op 230-240°C. Klop de eierdooier los met wat water en kwast de haasjes hiermee in. Bak de haasjes in vijftien tot achttien minuten goudbruin en gaar in de oven.

2. Gevulde kuikeneitjes
Recept van Sheknows.com

Benodigdheden:

6 hardgekookte eieren
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels mosterd
1 worteltje voor de voetjes en snaveltjes
peperbolletjes (voor de ogen)

Bereidingswijze:

Kook de eieren gedurende tien minuten. Terwijl de eieren koken, schil je de wortel en snij je deze in lange juliennereepjes voor de bekjes en de pootjes van de kuikens. Pel daarna de gekookte eieren en snij onderaan een stukje van het ei af zodat het straks rechtop netjes blijft staan. Aan de bovenkant snij je ook een stukje af, ongeveer op 3/4 van de onderkant. Lepel nu het eigeel uit de eieren en meng het met de mosterd en de mayonaise. Gebruik tenslotte een spuitzak om het mengsel netjes terug in het eiwit te spuiten. Zet het bovenste deksel van eiwit op het mengsel en decoreer vervolgens je kuikentje met je wortelstukjes en peperbolletjes.

3. Schaapjestaart
Recept van Solo

Benodigdheden:

250 g boter
240 g bruine suiker
3 eieren
340 g bloem
1 zakje bakpoeder
1 el kaneel
150 ml yoghurt
200 g middelgrote wortelen
8 halve walnoten
250 ml slagroom
1 el poedersuiker
170 g marshmallows
1 chocolade decoratiestift

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter in een kom, voeg de suiker toe en meng dit alles tot een gladde massa. Mix er zorgvuldig één voor één de eieren onder. Meng vervolgens de bloem, een zakje bakpoeder en de kaneel en roer dit in twee keer om door het deeg. Voeg er ook de yoghurt aan toe. Was, schil en rasp nu de wortelen en hak de walnoten grof. Roer dit alles onder het deeg. Smeer je bakvorm in met boter en leg daar nu het deeg overheen. Bak de taart nu gedurende 55 minuten in de voorverwarmede oven. Laat de taart ongeveer een kwartier afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Laat daarna nog even volledig afkoelen.
Klop de room samen met de poedersuiker stijf. Gebruik een mes om de bovenkant en de zijkanten van de taart met de slagroom te besmeren. Snijd de marshmallows met een schaar in twee en versier de taart tot een schaapje. Voor de oren hebben we een marshmallow diagonaal in twee gesneden en het snijvlak in glittersuiker of bruine suiker gedoopt. Gebruik tenslotte de decoratiepen om het gezicht te tekenen.

4. Krokante chocoladenestjes
Recept van cookloveshare.nl

Benodigdheden:

270 g pure chocolade
20 g hazelnoten (gepeld)
20 g gepelde amandelen
20 g cashewnoten
20 g gepofte rijst
140 g paaseitjes

Bereidingswijze: Hak de hazelnoten, amandelen en cashewnoten fijn. Meng ze met de gepofte rijst. Breek de chocolade in stukken en smelten ze au bain marie. Roer er daarna de notenmix door. Verdeel het mengsel nu over vier siliconevormpjes, met een holte in het midden. Zet de vormpjes minstens twee uur in de koelkast. Ontvorm de nestjes op de borden en vul ze met suikereitjes.

5. Broodkrans met eieren, spek en kaas
Recept van Made by Ellen

Benodigdheden:

4 eieren
5 eetlepels melk
1 eetlepel creme fraiche
1 eetlepel bieslook, fijne reepjes
peper en zout
5 vellen bladerdeeg, met roomboter
1 theelepel sesamzaadjes
50 a 75 gram kaas
10 plakjes ontbijtspek
2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol de vellen bladerdeeg heel kort en licht uit zodat ze net iets minder dik zijn. Leg de plakjes spek op een rooster en plaats deze voor een paar minuten in de oven, totdat het spek goudbruin is. Laat afkoelen. Klop de eieren in een kom en voeg vijf eetlepels melk toe. Laat een klontje boter in een koekenpan smelten en schenk het eimengsel erbij. Roer voortdurend tijdens het bereiden totdat de eieren net gaar zijn. Doe dan meteen het vuur uit en roer onmiddellijk de crème fraiche erdoor. Dit maakt het romig en het stopt het garingsproces zodat de eieren niet kunnen uitdrogen. Schep de eieren in een kom en roer de verse bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Snijd elk vel bladerdeeg in drie driehoekjes en leg deze in een kring met een kleine overlap. Leg boven op het bladerdeeg de plakjes spek en daarboven het roerei. Strooi de geraspte kaas erover en maak de broodkrans dicht door de hoekjes bladerdeeg over het eimengsel heen te vouwen. Druk het uiteinde licht aan.Bestrijk het bladerdeeg voorzichtig met melk en strooi de sesamzaadjes er overheen. Plaats de broodkrans voor ongeveer een half uurtje in de oven of totdat deze gaar en goudbruin is.

Niet te missen