The Sun: “Schrik voor aanslag op Manchester United in terroristisch broeinest Brussel”

Print
The Sun: “Schrik voor aanslag op Manchester United in terroristisch broeinest Brussel”

“Man U terror bomb fears”. Dat is de gigantische kop die vandaag op de eerste pagina van The Sun prijkt over de match Anderlecht - Manchester United van vanavond. De populaire Britse tabloidkrant jaagt in een reuzegroot artikel zijn lezers de stuipen op het lijf over “het terroristisch broeinest, dat op amper 268 kilometer van Dortmund ligt”.

Nee, de focus van The Sun ligt vandaag niet op het sportieve belang van de heenmatch in de kwartfinale van de Europa League tussen Anderlecht en Manchester United. Wel ligt de nadruk van het gevaar dat de spelers van de Engelse grootmacht vanavond in Brussel lopen. Want Brussel, dat is volgens The Sun “de Europese hoofdstad van de terreur”.

“Nu sinds de aanslag op de spelersbus van Dortmund ook sportidolen op de dodenlijst van terreurorganisaties staan, krijgt Manchester United een nooit geziene politiebescherming in Brussel”, opent The Sun. “Gewapende agenten zullen de ploegbus van Manchester United schaduwen in de straten van Brussel, gesteund door helikopters en sluipschutters. Manchester United, met hun wereldwijde fanbasis en supersterren als Zlatan Ibrahimovic, wordt gezien als een belangrijk doelwit voor jihadi-gekken.”

Lees verder onder de foto

The Sun: “Schrik voor aanslag op Manchester United in terroristisch broeinest Brussel”

De bovenkop binnenin de krant is er ook eentje die kan tellen. “Alarm in Belgisch terroristisch broeinest”. En om de lezers ervan te overtuigen dat de spelers van Manchester United wel degelijk gevaar lopen vanavond in Brussel wordt er onderin een kaartje getoond waarop te zien is dat de afstand tussen Dortmund en Brussel “amper” 268 kilometer is. Niet bepaald bevorderlijk voor het imago van onze Belgische hoofdstad over Het Kanaal.

The Sun: “Schrik voor aanslag op Manchester United in terroristisch broeinest Brussel”

Belgische politie paraat

De Belgische politie staat in ieder geval wel paraat om er alles aan te doen om de match veilig te laten verlopen vanavond.

Agenten zullen vanavond met explosievenhonden patrouilleren aan het Vanden Stockstadion. Dat is één van de extra veiligheidsmaatregelen die het Crisiscentrum gistermiddag oplegde naar aanleiding van de mislukte aanslag op de spelersbus van Dortmund.

Er komt ook verhoogde aandacht voor de busreis van de spelers naar het stadion, aangezien de aanslag in Dortmund op dat moment gebeurde. De bussen zullen een “onvoorspelbaar traject” afleggen. De politie stippelde verschillende routes uit, en pas op het laatste moment wordt het uiteindelijke traject aangeduid.