Beauty

Brits model toont foto van haar cellulitis

Print
Brits model toont foto van haar cellulitis

Foto: Instagram/ Charli Howard

Een Brits model postte op Instagram een foto van haar cellulitis samen met de krachtige boodschap dat cellulitis niets is om je om te schamen. Charli Howard is in de modewereld echter geen onbesproken blad wanneer het om body positivity gaat. In het verleden zette ze al een reclamecampagne op met modellen met verschillende maten en gewichten om meer diversiteit in de modewereld aan te prijzen.

Het Britse model Charli Howard postte op maandag een foto van haar welgevormde achterwerk waarop overduidelijk cellulitis te zien is. Ze vertelt in de post dat het publiceren van de foto haar wel enigszins schrik aanjaagde, maar dat het belangrijk is om mee te geven dat cellulitis heel normaal is en dat zij, er ondanks het feit dat ze snelwandelt, loopt en squats doet, ook last van heeft.

Verder vervolgt ze: "Als jong meisje zat ik op kostschool en ik was enorm jaloers op mijn klasgenoten die blijkbaar geen cellulitis hadden. In mijn ogen zagen ze er helemaal perfect uit. Ook in de tijdschriften werd ik geconfronteerd met modellen met gladde billen en als modellen er al last van hadden, schaamden ze zich dood wanneer de roddelbladen erover berichtten. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat het iets was om je over te schamen. Pas op latere leeftijd ontdekte ik hoe NORMAAL het is. Je vriendje zal er niets om geven als je cellulitis hebt, en als dat toch het geval is, dump hem dan voor zijn beste vriend! Grapje! Of toch niet? Cellulitis is zeker niet mijn favoriete onderdeel van mijn lichaam, maar ik weet dat ik er niet minder mooi door ben geworden en ik schaam me niet. Dus doe dat ook niet. Om te eindigen met de woorden van mijn vriend Kendrick Lamar: "Toon me iets natuurlijk zoals je striemen."

Charli Howard is in de modewereld zeker geen nobele onbekende wat body positivity betreft. Het model haalde de voorbije jaren de internationale pers toen ze twee jaar geleden een open brief publiceerde waarin ze haar modellenbureau aan de kant schoof omdat ze de voortdurende kritiek op haar figuur beu was. Een jaar later zette ze een campagne op poten met modellen in alle maten en gewichten om meer diversiteit in de modewereld aan te prijzen.

Niet te missen