De Ibrahimovic van de Kempen

Print
De Ibrahimovic van de Kempen

Ibrahimovic van de Kempen (hier in het geel) schiet op doel Foto: SMB

Balen -

Hoezo, heel België staat in rep en roer omdat Ibrahimovic komt? Ibrahimovic loopt hier al 25 jaar rond, in de Kempen. Niet Zlatan, wel Jasenko Ibrahimovic (31), spits bij Verbroedering Balen.

Zlatan op Anderlecht en heel het land wordt wild. Terwijl al 25 jaar in ons land een spits rondloopt die Ibrahimovic heet. Eentje die zelfs 27 goals maakt op 21 matchen. In tweede provinciaal weliswaar, maar was Jasenko Ibrahimovic niet zo blessuregevoelig, we spraken niet meer van Zlatan Ibrahimovic. “Ho maar, ik ben een stuk bescheidener!”

Eerst de verschillen tussen Jasenko en Zlatan. Jasenko is maar 1.80m., Zlatan 1,95m. En Jasenko had alleen op zijn vrijgezellenavond een dot à la de Zweedse superster, “toen had ik nog haar.” En hij is naar eigen zeggen een stuk bescheidener. “Als hij zegt dat hij een Ferrari is, ben ik een Ford K’tje”, lacht de Kempenaar, op zijn zesde met zijn ouders van Bosnië naar België verhuisd. Dat is het enige wat hij de grote Zlatan kwalijk neemt “dat hij voor Zweden speelde. Vandaar mijn shirt van de Bosnische nationale ploeg met Ibrahimovic op.”

Maar verder heet hij dus eigenlijk ook Ibra, is hij ook een spits – “eerder technisch sterk in de korte ruimte” – en haalde hij ondanks een opeenvolging van blessures toch vierde klasse, Tessenderlo. En Jasenko maakte vorig seizoen nog 27 goals op 21 matchen, Zlatan komt in de Premier League uiteindelijk maar aan 17 op 27 matchen!

“Het was wel mààr in tweede provinciaal,” Jasenko is écht bescheiden. “Door de aanslepende blessures ben ik dit seizoen zelfs in februari moeten stoppen.” Hij vond tijdens zijn voetbalcarrière zijn familienaam nooit een last. “Neen, het is niet zo dat refs, tegenstanders of supporters er mij veel op aanspraken. Of uitlachten dat ik de mislukte versie was (lacht). Toen hij zo’n superster werd, kenden ze mij hier in de Kempen ook al een beetje. Er zijn trouwens nog Ibrahimovic-en in het land, hoor.”

Hij is altijd fan geweest. Van de voetballer. En van Ik, Zlatan, het fenomeen, hij verslond zijn biografie. “God, hé. Maar als je het ook waarmaakt, vind ik zo’n arrogante bek wel kunnen.” Maar als zijn eerste kindje dat er aan komt een jongetje is, zal hij toch nooit Zlatan heten. Hij zag de échte ook nooit spelen. “Ik wilde donderdag naar Anderlecht gaan maar we hadden al een weekje vakantie in Dubai geboekt. Mijn vrouw gaat voor!” Jasenko zou haar trouwens nooit durven zeggen geen verjaardagscadeau, je hebt mij al. “Dat zei hij, hé. Ik zou nogal gaan...” Al verdient de personal banker bij ING iets minder dan de ster van Man U. “Die zit aan 350.000 euro per week. Moet ik mijn leven lang voor werken, geloof ik (schatert).”