Ilse pipeleers

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

COLUMN

Een bucketlist is hot. Maar eigenlijk is het toch maar een macaber lijstje. Het betekent simpelweg ‘sterven’

Een bucketlist is hot. Maar eigenlijk is het toch maar een macaber lijstje. Bucketlist komt van ‘to kick the bucket’ wat simpelweg ‘sterven’ betekent. Ga ik nu al een lijst maken met alles wat ik nog graag wil doen voor ik sterf? Een goede oefening, maar veel stervenslijstjes blijven gewoon een lijstje. En ga ik mijn levensjaren nu al afvinken?

Ik wil het toch iets vrolijker aanpakken. Vorig weekend heb ik mij laten inspireren door een artikel over Yuval Abramovitz. Hij raakte verlamd op zijn zestiende en hij zou nooit meer kunnen lopen. Yuval was er rotsvast van overtuigd dat hij zou genezen. Sterker nog, hij maakte lijstjes van alles wat hij zou gaan doen als het zover was. Twee jaar later kon hij weer lopen en heeft hij het grootste deel van zijn doelen gerealiseerd. Zijn filosofie: deel je doelen, dromen en ambities en maak ze waar.

Ik herken mezelf in de vastberadenheid van Yuval, zijn ijzersterke wil en zijn positieve kijk op de dingen.

En zo ben ik dus begonnen aan mijn eigen ‘Happy List’. Daarin noteer je alles waar je gelukkig van wordt. Alles wat je graag zou willen doen, zonder rekening te houden met grenzen of moeilijkheden. Grenzen kan je verleggen en obstakels kan je overwinnen. En in deze lijst stel je jezelf een deadline.

Mijn vrolijk happy lijstje is al goed gevuld. In deze maand wil ik vijf willekeurige mensen verrassen met een inspirerend kaartje. En ik wil een weekendje weg met David omdat het al zo lang geleden is. Ik wil met yoga starten om mijn conditie weer op peil te krijgen.

In de maand mei ga ik op zoek naar de perfecte zomerjurk. Tijdens de zomermaanden wil ik weer naar feestjes, mijn perfecte zomerjurk dragen en weer leven zoals voorheen. Tegen het najaar wil ik me fitter voelen dankzij yoga en starten met een looptraining.

In 2018 word ik 44 en zijn er weer verkiezingen. Ik wil de eerste vrouwelijke burgemeester van Diepenbeek worden.

Voor mijn 45ste wil ik een boek schrijven, mijn verhaal delen en mensen inspireren om op een andere manier in het leven te staan.

Kick die macabere bucketlist uit je leven. En ga voor het onmogelijke om het mogelijke te halen. En vooral: nooit opgeven.

Ilse Pipeleers (42) uit Diepenbeek schrijft een wekelijksdagboek over haar leven na borstkanker.