Moskou en Washington klaar voor “meedogenloze strijd” tegen terrorisme

Print
Moskou en Washington klaar voor “meedogenloze strijd” tegen terrorisme

Foto: EPA

Rusland en de Verenigde Staten zijn klaar voor een “meedogenloze strijd tegen het terrorisme”. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov woensdag gezegd tijdens een ontmoeting met zijn Amerikaanse ambtgenoot Rex Tillerson in Moskou.

“We hebben onze gedeelde doelstelling bevestigd om een meedogenloze strijd te voeren tegen het internationaal terrorisme”, aldus Lavrov tijdens een gezamenlijke persconferentie met Tillerson.

Tillerson herhaalde dat er momenteel weinig vertrouwen is tussen de VS en Rusland. “Er is een laag niveau van vertrouwen tussen onze beide landen. De twee grootste nucleaire machten kunnen niet zo’n soort relatie onderhouden”, aldus Tillerson.

De Russische president Vladimir Poetin heeft aan Tillerson laten verstaan dat Rusland bereid is om tot een normalisering van zijn relatie met de VS te komen. Volgens Lavrov is er steeds mogelijkheid voor dialoog. “Er zijn tal van problemen en we zijn realistisch: er zijn serieuze inspanningen nodig om deze barrières te overwinnen.”