Blind meisje met autisme reageert op hartverwarmende wijze wanneer ze straatmuzikant hoort spelen

Print

Blind meisje met autisme reageert op hartverwarmende wijze wanneer ze straatmuzikant hoort spelen.

De zevenjarige Lacie is blind en lijdt aan autisme, maar haar liefde voor muziek is ze duidelijk niet verloren. Toen het meisje afgelopen vrijdag samen met haar grootmoeder door de straten van het Engelse Grimsby wandelde, hoorde ze op een gegeven moment het gitaarspel van straatmuzikant Clifford Woodage. Ze liet zich meteen meeslepen door de muziek.

Ook voor de straatmuzikant zelf werd al snel duidelijk dat Lacie enorm genoot van zijn liedjes. “Ik heb dit prachtige kleine meisje ontmoet toen ik muziek speelde op Freshney Place”, schreef hij bij zijn video op YouTube. “Eens ze de muziek kon horen, raakte ze erg opgewonden, waarna haar grootmoeder besloot om even halt te houden en haar te laten luisteren. In mijn ogen was ze niet blind en autistisch, maar een intelligent meisje van zeven jaar oud.”

Lacie liet het ook niet na om met een lach de snaren van de gitaar aan te raken. “Toen ze moest vertrekken, zei ik nog ‘high five’ tegen haar”, aldus Woodage. “Die gaf ze nadien ook met volle overtuiging. Dit toont wat de kracht is van muziek.”