Internationaal geroemde Japanse podiumkunstenaars zetten Hasselt op z’n kop

Print
Internationaal geroemde Japanse podiumkunstenaars zetten Hasselt op z’n kop

Foto: Yamato

Hasselt -

Meer dan 6 miljoen toeschouwers, 53 bezochte landen, jaarlijks zes tot tien maanden touren. Het cijfermateriaal dat ‘Yamato’, een sensationele groep Japanse Taiko-drummers, kan voorleggen is impressionant. Op dinsdag 23 mei 2017 trekken ze speciaal ter gelegenheid van de viering rondom 25 jaar Japanse Tuin in Hasselt naar het CCHA.

Wat u mag verwachten van het totaalspektakel waar Yamato garant voor staat? Uitbundige energie, acrobatische choreografieën en heel veel humor. De kostuums van de drummers zijn speciaal ontworpen door modeontwerper Kansai Yamamoto, geliefd bij de internationale sterren en bezieler van iconische outfits voor David Bowie, en de muziek wordt mede verzorgd door een gigantische Japanse Taiko drum, gemaakt van een 400 jaar oude boom.

De drummers gebruiken bij het optreden hun gehele lichaam, kracht en ziel voor elke slag “waardoor je overspoeld wordt door een overweldigende golf van energie. De Taiko drum brengt de authentieke Japanse ziel tot leven en laat je nieuwe avonturen beleven. Het geluid heeft sinds de oudheid vele mensen geïnspireerd. Met respect voor de traditie van het trommelspelen, blijft Yamato streven naar innovatie”, laten de organisatoren van de tournee weten.

Opmerkelijk feitje: alles rondom het optreden wordt door de groepsleden zelf verzorgd, gaande van de muziek, over de productie, tot het ontwerp van het podium, het licht, de choreografie, de speelstijl, de make-up, grote en kleine rekwisieten en zelfs de drumstokken.

‘Chousensha – The Challengers’, Yamato, dinsdag 23 mei 2017, 20 uur, 28 euro, CCHA, Hasselt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio