Waarom u op 26 april aliens kan spotten

Print
Waarom u op 26 april aliens kan spotten

Foto: REUTERS

Omcirkel 26 april 2017 alvast met een dikke rode stift in uw agenda, want die dag kan u wel eens een alien tegen het lijf lopen.

De dag werd namelijk uitgeroepen tot ‘Internationale Alien Day’, een dag die in Amerika als 4/26 wordt geschreven, wat op zijn beurt dan weer zou verwijzen naar planeet LV-426, die in de film ‘Alien’ uit 1979 een belangrijke rol speelt.

Ter gelegenheid van die ‘speciale dag’, brengt Kinepolis België de bekroonde horrorfilm ‘Alien’ uit 1979 eenmalig terug naar het grote scherm. De film wordt gezien als een mijlpaal in het sciencefictiongenre, met in de hoofdrol onder meer Tom Skerritt en Sigourney Weaver. Een extra mooi moment om de oude film nog eens van onder het stof te halen is bovendien de lancering van de opvolger ‘Covenant’ die op 17 mei in première gaat. Die film is een zogenaamde prequel van de allereerste film.

“In afwachting op de prequel, zendt Kinepolis België de originele ‘Alien’-film uit 1979 eenmalig uit op ‘International Alien Day’,” zegt Tom Dhaenens, productmanager bij Kinepolis België. “Het is niet de eerste keer dat Kinepolis België filmklassiekers van onder het stof haalt. Filmpareltjes zoals ‘Top Gun’, ‘Taxi Driver’ en ‘The Good The Bad & The Ugly’ werden ook al eerder met groot succes opnieuw op het witte doek vertoond. Bezoekers van de originele ‘Alien’-vertoning ontvangen deze keer eveneens een gratis dvd van ‘Aliens’ (1986), als mentale voorbereiding op de nieuwe film,” vult Dhaenens aan. “En wie echt niet kan wachten op de wereldpremière van ‘Alien: Covenant’, kan zich nu ook al inschrijven voor ‘Obscure Night’ op 11 mei waarbij de nieuwste ‘Alien’-film in avant-première bekeken kan worden.”

‘Alien (1979)’ gaat door op 26 april om 19u45 in alle Belgische Kinepolis-bioscopen. Prijs: € 10,75.