Seks & Relaties

Transgender met 'Kardashian-lichaam' praat openlijk over transitie: “Mijn borsten zijn een last”

Print
Transgender met 'Kardashian-lichaam' praat openlijk over transitie: “Mijn borsten zijn een last”
De Australische Max Brown (20) besefte op driejarige leeftijd al dat hij in het verkeerde lichaam was geboren: hij wilde geen meisje maar een jongen zijn. Als jonge vrouw kreeg hij nochtans veel complimenten, maar pas sinds de start van zijn transitie is hij gelukkiger.

Max zegt in een interview met The Daily Mail dat hij een heel mooie blondine was met een lichaam à la Kim Kardashian. Ondanks de goede looks had hij nooit het gevoel dat hij zichzelf was. “Ik vroeg me vaak af waar mijn penis in hemelsnaam was”, klinkt het. Hij voegt eraan toe dat hij de vrouwelijke versie van zichzelf wel kon appreciëren, maar wist dat hij nog meer tevreden zou zijn met zichzelf als jongen.

“Als transgender hoef je jezelf niet te haten. Ik was best aantrekkelijk en dat hield me tegen om ervoor te gaan. Ik was bang dat ik uitgesloten zou worden en mensen zouden denken dat ik voor een transitie koos om aandacht te krijgen. Ik was nu eenmaal een vrouw. Op een manier wilde ik mensen niet teleurstellen door iemand anders te worden”, zegt hij.

Eén intense droom veranderde alles. “Ik droomde dat ik dood was en iedereen op mijn begrafenis me herdacht als vrouw. Ze verwezen naar me met het woord ‘haar’. Ik besefte dat ik niet wil sterven terwijl mensen denken dat ik een vouw ben, want zo voel ik me niet”, aldus Max. Na die bewuste nacht in januari 2016, vertelde de transgender aan vrienden en familie dat hij een jongen wilde zijn. Zijn toenmalig lief steunde hem in deze moeilijke periode.

Vier maanden later begon de eerste fase van zijn transitie en slikte hij testosteron. Momenteel spaart hij voor zijn eerste chirurgische ingreep - de borsten laten wegnemen. “Ze zijn letterlijk zwaar en veroorzaken een brandende pijn die hem veel last bezorgt”, zegt hij. Tezelfdertijd probeert hij de zware mentale kant van het hele proces te plaatsen. “Het is een mentaal spelletje. Je denkt dat niemand je graag zal zien, maar je moet weten dat dat niet klopt. Je moet in jezelf geloven. Transgender zijn is niet mijn zwakte, het is mijn grootste sterkte.”

Niet te missen