Beyhan kookt: Baghrir (Marokkaanse pannenkoeken met 'duizend' gaatjes)

Print
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze een overheerlijke Baghrir klaar. Smakelijk!

Ingrediënten: 250 gram fijn griesmeel, 150 gram bloem, snuifje zout, 1 zakje bakpoeder, 1 eetlepel gist, 1 pakje vanillesuiker, 550 ml lauw water.

Bereiding:
- Zeef de bloem, het griesmeel en het bakpoeder in een kom en voeg een zakje vanillesuiker en de eetlepel gist toe. Meng dit geheeel goed met een spatel.
- Giet het water (houd ongeveer 60 ml water apart) bij de droge ingrediënten en mix het geheel samen op de hoogste stand met een mixer.
- Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag op een warme plek zeker 1 uur rijzen.
- Voeg je nu 60 ml water toe die je daarnet apart hebt gehouden. Roer met de spatel door het beslag.
- Verwarm een anti-aanbaklaag koekenpan en bak hierin de baghrir op een middelmatig vuur. Er zullen zich gaatjes vormen aan de bovenkant. De baghrir dient niet omgedraaid te worden, de warmte zal door de gaatjes naar boven stijgen en zo wordt ook de bovenkant goed gaar. Bak de baghrir ongeveer 1 minuut zonder olie of boter.
- Leg de gebakken baghrir op een bord en dek deze af met een theedoek, zodat de baghrir warm blijft.

Tip: Serveer de baghrir met honing, olijfolie of poedersuiker.