Kort geding van Volleyballiga tegen kalenderwijziging op 19 april gepleit

Print
Kort geding van Volleyballiga tegen kalenderwijziging op 19 april gepleit
Brussel -

Het kort geding dat de Belgische Volleyballiga heeft ingespannen tegen de beslissing van het Koninklijk Belgisch Volleybal Verbond (KBVBV) om de data van de Play-off finale te vervroegen, wordt gepleit op 19 april. Dat heeft de Brusselse rechtbank van eerste aanleg woensdag beslist. De Liga vindt het niet kunnen dat de KBVBV de data eenzijdig beslist heeft om de wedstrijden van de Play-off finale in de EuroMillions Volley League vroeger te laten plaatsvinden. De kortgedingrechter moet zich nog voor 25 april, het einde van de reguliere competitie uitspreken.

Op 16 maart stuurde de KBVBV de mededeling de wereld in dat zijn Raad van Bestuur unaniem de beslissing had genomen om de wedstrijden van de Play-offfinale in de EuroMillions Volley League vroeger te laten plaatsvinden. Het eventuele vijfde en laatste titelduel zou zo plaatsvinden op 7 mei. Volgens de Liga, die het had over een “falend bondsbeleid”, werd die beslissing genomen om de voor de nationale ploeg geselecteerde spelers te laten deelnemen aan een trainingsstage.

Voor de clubs is dit echter onaanvaardbaar. “Hierdoor overtreedt de Volleybalbond haar eigen reglementen en sluit ze haar ogen voor de commerciële belangen die eigen zijn aan de EuroMillions competitie”, aldus de Liga. “Ook de Sportcommissie van de Liga moet vaststellen dat er ineens geen rekening meer wordt gehouden met de fysieke belasting van de Belgische clubspelers die in de beslissende eindfase vijf finalematchen in negen dagen moeten spelen.”

De Liga dreigde ermee dat de clubs hun spelers niet voor 13 mei zullen vrijgeven voor de nationale ploeg en wees erop dat Ligaclubs de enige werkgevers zijn van de betaalde sportbeoefenaars.