Alonso laat Monaco schieten voor Indy 500: comeback voor ex-wereldkampioen?

Print
Alonso laat Monaco schieten voor Indy 500: comeback voor ex-wereldkampioen?

Fernando Alonso Foto: EPA

Fernando Alonso, de teamgenoot van Stoffel Vandoorne bij McLaren-Honda, neemt dit jaar deel aan de 500 Mijl van Indianapolis, de grootste race uit de Indycar. Hij start met een Dallara-Honda van Andretti Autosport. Omdat de Indy 500 plaatsvindt op dezelfde dag als de F1-race in Monaco, moet McLaren op zoek naar een gelegenheidsteammaat voor Vandoorne. De eerste naam waaraan je dan denkt, is Jenson Button, de reserverijder van het team, maar zijn comeback is nog niet bevestigd.

Het is hoogst opmerkelijk dat een F1-rijder van Alonso’s kaliber vrijwillig een GP aan de kant blijft. Ongetwijfeld is dat een tegemoetkoming aan de Spanjaard, die het beu is met oncompetitief materiaal te strijden en zijn motivatie dreigt te verliezen.

Alonso laat Monaco schieten voor Indy 500: comeback voor ex-wereldkampioen?
Jenson Button Foto: REUTERS

Alonso: “De Indy 500 is een van de beroemdste races op de international kalender, samen met de 24 Uur van Le Mans en de GP van Monaco. Natuurlijk heb ik spijt dat ik Monte Carlo moet overslaan, maar het zal de enige race zijn die ik mis. In Canada ben ik er weer bij. Ik heb nooit met een Indycar geracet en superovalen zijn nieuw voor mij. Ik zal dus veel moeten leren. Maar het is een ambitie om de Triple Crown te winnen: Monaco, Indy en Le Mans. Daar is alleen Graham Hill in geslaagd.”