Geblesseerde Flipkens moet forfait geven voor Fed Cup-duel tegen Rusland

Print
Geblesseerde Flipkens moet forfait geven voor Fed Cup-duel tegen Rusland

Foto: EPA

Nadat eerder Yanina Wickmayer afzegde voor het belangrijke Fed Cup-duel tegen Rusland, maakt ook Kirsten Flipkens geen deel uit van de selectie van kapitein Dominique Monami. Flipkens sukkelt met blessures sinds de toernooien van Indian Wells en Miami en is geen 100%. België speelt op 22 en 23 april barrages in en tegen Rusland om promotie naar Wereldgroep I.

“Er zijn heel wat vragen waarom ik ontbreek voor het Fed Cup-duel tegen Rusland. In Indian Wells en Rusland liep ik enkele blessures op waarnaar ik eerst moet kijken. Voordat ik mijn land kan vertegenwoordigen, moet ik 100% zijn. Daarom gaf ik ook forfait voor het toernooi in Biel deze week. Ik hoop terug fit te zijn voor het toernooi in Istanbul, en werk hard met David Bombeke (haar kinesist, red.) om terug te keren”, zo verklaarde Filpkens op Twitter.

Door het ontbreken van Flipkens en Wickmayer bestaat het Belgische team uit Elise Mertens (WTA-68), Maryna Zanevska (WTA-112), Alison Van Uytvanck (WTA-135) en An-Sophie Mestach (WTA-225).

“Ik ben ontgoocheld dat Kirsten en Yanina niet deelnemen, maar respecteer hun beslissing”, zo vertelt Dominique Monami in het persbericht van Tennis Vlaanderen. “Ik ben heel gelukkig dat ik kan rekenen op een supergemotiveerd team. We zullen met trots de kleuren van ons land verdedigen in deze ontmoeting tegen Rusland en er samen alles aan doen om de overwinning te behalen. Ik geloof erin dat deze ploeg grootse prestaties kan neerzetten.”

Russische selectie nog niet bekend

De selectie van Monami kwalificeerde zich voor de barrages door twee maanden geleden in de eerste ronde van Wereldgroep II met 1-3 te winnen in Roemenië. Het is van 2012 geleden dat de Belgische Fed Cup-ploeg deel uitmaakte van Wereldgroep I, waarin de acht beste landen van de wereld zijn verzameld.

Svetlana Kuznetsova (WTA 9) is de beste speelster van Rusland op de wereldranglijst. Met Elena Vesnina (WTA 15), Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 16), Daria Kasatkina (WTA 29) en Ekaterina Makarova (WTA 44) telt het land nog vier speelsters in de top-50. De officiële Russische selectie voor het duel tegen België is echter nog niet bekend.