Duitser (20) probeert Belgische vriendin te laten verongelukken: “Dit is wat je wilt”

Print
Duitser (20) probeert Belgische vriendin te laten verongelukken: “Dit is wat je wilt”

Een 20-jarige Duitser heeft schuldig gepleit voor een moordpoging op een Belgische vrouw in Nieuw-Zeeland. Dat schrijven Nieuw-Zeelandse media woensdag. Hij probeerde in januari haar en zichzelf allebei te laten verongelukken met het busje waarmee ze reden, maar dat mislukte.

Jan Lukas Falke, een 20-jarige Duitser, was met zijn Belgische vriendin op vakantie in Nieuw-Zeeland toen de gemoederen verhit raakten. De tortelduifjes verbleven op een camping op 22 januari toen het gesprek plots over de ex-partner van de Belgische begon te gaan. Een onderwerp dat Falke duidelijk niet beviel, want al snel hadden de twee een hoog oplopende ruzie.

De vrouw besliste daarop om de camping even te verlaten met een landgenoot. Niet veel later begon het sms’en. Eerst werd ze ervan beschuldigd dat ze met de Belg wilde slapen. Daarna werd het nog erger. Falke stuurde dat hij zichzelf pijn had gedaan en dat hij wilde sterven. “Doe het niet, ik hou van je”, antwoordde ze.

Dronken

Duitser (20) probeert Belgische vriendin te laten verongelukken: “Dit is wat je wilt”
Foto: rr

Iets oplossen deed dat niet. Bij haar terugkomst was haar vriend dronken, maar gingen ze toch rijden met zijn Toyota-busje. Falke reed als een gek, riep voortdurend dat hij haar zou vermoorden - “Ik ga ons allebei doden, dat is wat je wilt” - en duwde haar hoofd meermaals tegen de ruit met zijn hand. Meer doen dan gillen kon ze niet. Het haalde niets uit: de man wilde in het Dunstanmeer rijden.

Door de hoge snelheid en mogelijk de geïntoxiceerde toestand van de man raakte hij met het busje van de weg af en reed nog tegen een hoop paaltjes die langs de kant van de weg stonden.

Lift

Toen het voertuig tot stilstand gekomen was, stroomden mensen toe om te kijken hoe het met hen was. Het lichtgewonde slachtoffer vertelde dat Falke haar probeerde te vermoorden, maar de jongeman zelf was op dat moment met een andere wagen weer op weg naar de camping. Hij beweerde tegen de bestuurder die hem een lift gaf dat zijn vriendin aan het stuur had gezeten en dat de Belgische hen allebei wilde doden.

Schuldig gepleit

Na een lange slag voor de rechtbank heeft Falke schuldig gepleit voor poging tot moord, gevaarlijke rijden, aanranding en rijden onder invloed.

Falke kent zijn straf op 11 mei.