Drama voor Quick Step: Alaphilippe mist Ardennenklassiekers

Print
Drama voor Quick Step: Alaphilippe mist Ardennenklassiekers

Foto: Photo News

Slecht nieuws voor Quick Step Floors, want Julian Alaphilippe moet forfait geven voor de Ardennenklassiekers. De 24-jarige Fransman had furore moeten maken in deze wedstrijden, maar moet afhaken door een knieblessure. Daar sukkelde hij al langer mee, maar na een val in de Ronde van het Baskenland verergerde de situatie alleen maar, zo bevestigde Patrick Lefevere. "We beslisten dan ook om geen risico te nemen en hem te laten rusten."

Alaphilippe had één van de speerpunten moeten worden in het team van Patrick Lefevere voor de klimklassiekers. De Fransman werd in 2015 tweede in Luik-Bastenaken-Luik, hij bekleedde in de vorige twee edities van de Waalse Pijl ook al die positie. Door zijn knieblessure, die hij vorige week opliep in de Ronde van het Baskenland, mist hij beide wedstrijden. Ook voor de Amstel Gold Race moet hij zondag vanaf de zijlijn toekijken.

Druk bij Gilbert en Martin

Alaphilippe was zijn seizoen nochtans goed gestart met onder meer een vijfde plaats in Parijs-Nice. In Milaan-Sanremo verloor hij in de spurt van Michal Kwiatkowski en Peter Sagan, maar werd hij wel nog derde. Door de afwezigheid van Alaphilippe komt alle druk nu bij Belgisch kampioen Philippe Gilbert en de Ier Daniel Martin te liggen. Dat hoeft niet per se een nadeel te zijn: Gilbert won alle klimklassiekers al minstens één keer in zijn carrière en verkeert ook in zeer goeie vorm, getuige zijn zege in de Ronde van Vlaanderen. Martin won Luik-Bastenaken-Luik in 2013 en finishte vorig jaar nog als derde in de Waalse Pijl.