Celebs

Annelien Coorevits blikt terug op ‘Temptation Island’: “De meisjes hadden dat echt niet verdiend”

Print
Annelien Coorevits blikt terug op ‘Temptation Island’: “De meisjes hadden dat echt niet verdiend”

Foto: Vijf

Nu de ontknoping van ‘Temptation Island’ nadert, blikt presentatrice Annelien Coorevits voor ons terug op een zeer bewogen seizoen. “Het was emotioneel heel zwaar”, zegt ze over de tijd die ze beleefde in het resort van de meisjes en hun verleiders.

De opnames dateren al van november, maar Annelien herinnert zich haar moeilijkste moment nog alsof het gisteren was. “Het ongeplande ‘kampvuur’, toen ik de beelden moest tonen van de wilde nacht in het mannenresort, was het zwaarst. De korte versie is op televisie gekomen, maar ik denk dat we daar op het moment zelf 2,5 uur hebben gezeten. Er kwamen heel veel emoties bij kijken en we moesten de opnames vaak onderbreken om de meisjes te troosten. Zowel ik als de rest van de ploeg waren heel emotioneel: ik heb louter de rol van boodschapper, maar het zou onmenselijk zijn als je daar niets bij voelt. Het is hard om mensen voor je neus te zien crashen”, zegt ze.

Dubbele klap

Ze voegt eraan toe dat ze af en toe praatte met de dames en een band met hen opbouwde. “Ik had veel medelijden met de meisjes. Ze hadden dat echt niet verdiend”, klinkt het. Annelien zegt dat ze zelf nog nooit in een gelijkaardige positie stond, maar weet wel dat veel deelnemers ‘Temptation Island’ onderschatten. “Het zijn korte nachten met veel drank en je zit op een emotionele rollercoaster. Er is dan ook een psycholoog mee bij wie de vrouwen altijd terecht konden voor steun en advies. Lisa, bijvoorbeeld, kwam heel streng over maar de harde beelden van haar Merijn en Pommeline had ze niet verwacht. Ze kreeg op het moment van zijn kus als het ware een dubbele klap te verwerken. Dit seizoen draaide rond actie en reactie en we zagen niet aankomen dat de vrouwen het spel zouden opdrijven. Je kan ook een ‘Temptation’ hebben waarin er niets gebeurt, maar deze keer hadden we ons werk om mee te zijn met alle intriges.”

Sappige roddels

Bij een nieuw seizoen van het populaire programma, ontstaan traditiegetrouw ook een heleboel roddels. Zo is het gerucht dat Alex Rosanna flink pijn deed tijdens hun vrijpartij volgens haar flink overdreven. “Ik kan niet in detail treden, maar neem dat gerust met een korreltje zout”, zegt ze. Verder zegt Annelien niet op de hoogte te zijn van alle geruchten die de ronde doen. Dat Herbert en Jolien als getrouwd stel aan het avontuur zouden begonnen zijn, bijvoorbeeld, en dat Jolien daarom hét fragment niet te zien kreeg waarin Herbert een vrijpartij aankondigt. “Voor zoveel ik weet, waren ze niet getrouwd”, zegt ze. De blondine voegt eraan toe dat ze zelf nooit aan de relatietest zou deelnemen, simpelweg omdat een van de criteria om mee te doen is dat je als koppel geen kinderen hebt.

De eindbalans

Over de eindbalans - welke koppels al dan niet samenblijven - wil Annelien geen details prijsgeven, maar na een rondje op sociale media wordt een en ander duidelijk. Merijn en Lisa reageren bitsig op elkaars foto’s, terwijl hij meerdere keren per week uitgaat met zijn nieuwe makkers Herbert en Jeffie. Ook Pommeline is altijd in zijn gezelschap. Zo draaide Merijn afgelopen zondag als dj Brooklyn in de Antwerpse club The Villa en stond de blondine op de eerste rij, samen met de zogenaamde Tempa Brothers. Voor Jefferson en zijn mama lijkt Lize, die nu overal opduikt met verleider Ken, een afgesloten hoofdstuk. Dat zeggen ze in Dag Allemaal. Niels en Rosanna? Zij lijken elkaars fouten vergeven te hebben en reageren verliefd op elkaars kiekjes, al heeft ze volgens verleider Alex nog af en toe contact met hem. Rest er nog Herbert en Jolien. Zij nam het vorige week nog voor hem op toen hij jarig was. Omdat ze nog samen zijn of als goede vriend? Dat zal de laatste aflevering moeten uitwijzen.


Nieuw seizoen?

De presentatrice heeft ondanks de heftige afleveringen een goed gevoel overgehouden aan haar tweede keer in Thailand. “Het klinkt misschien raar , maar het is een fijn programma om te maken. We zijn een hecht team van een honderdtal mensen en je krijgt veel terug van de kandidaten. Op dat vlak heeft iedereen respect voor elkaar. Nog meer dan een guilty pleasure, is Temptation Island vooral heel voyeuristisch. Mensen zijn benieuwd hoe anderen met verleiding en bedrog omgaan. Of er een nieuw seizoen komt? “Het zou mooi zijn omdat het dan seizoen 10 en dus een jubileumeditie is, maar momenteel is nog niets duidelijk.”

De voorlopig laatste aflevering van ‘Temptation Island zie je op woensdag 12 april om 21u30 bij Vijf.

Niet te missen