N-VA Liedekerke wil kazerne Civiele Bescherming omvormen tot brandweerkazerne

Print
N-VA Liedekerke wil kazerne Civiele Bescherming omvormen tot brandweerkazerne

Foto: credit

Liedekerke -

De N-VA-afdeling van Liedekerke betreurt in een open brief aan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) diens beslissing om de kazerne van de Civiele Bescherming in deze gemeente te sluiten, maar pleit er tegelijk voor om deze om te vormen tot een brandweerkazerne. Deze is volgens de partij broodnoodig in regio van Liedekerke.

De inwoners uit de regio Liedekerke profiteren volgens de N-VA-afdeling van de nabijheid van de Civiele Bescherming voor een aantal eerstelijninterventies die ook door brandweerkorpsen worden uitgevoerd. Als de kazerne de deuren sluit zal Liedekerke echter afhankelijk worden van de brandweerkazernes van Denderleeuw en Asse. “In het ene geval gaat het om een korps van vrijwilligers, in het andere geval swingen de wachttijden voor een interventie de pan uit wegens de voortdurende files tussen Asse en Liedekerke”, aldus N-VA-voorzitter Kasper Daem.

N-VA Liedekerke roept daarom op om de site van de Civiele Bescherming in Liedekerke niet verloren te laten gaan. “De centrale ligging en de recente modernisering van de gebouwen maken van deze site de ideale plaats voor een broodnodige brandweerkazerne in onze regio. Wij vragen u daarom om in overleg te treden met de bevoegde instanties teneinde tot de realisatie hiervan te komen”, aldus Daem die ook burgemeester Luc Wynant en de andere politieke partijen in Liedekerke oproept om deze vraag mee te ondersteunen.

(belga)