Jani stunt opnieuw: “Loop ik zo als een hetero”

Print
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Jani Gaat’, wist de stijlgoeroe opnieuw te overbluffen. Deze keer ging hij de uitdaging aan om scheidsrechter te worden. En dat zorgde voor enkele hilarische momenten.

Hoe loop je als een hetero? Het is een vraag die Jani zich alleszins afvroeg als hij voor de eerste keer een praktijkles scheidsrechter volgde en kennis maakte met de typische outfits en de bijhorende houding op het veld.

Wesley Sonck zorgt voor een verrassing van formaat wanneer hij besluit Jani de kneepjes van het voetbalvak bij te brengen en zelfs met de nationale ploeg mag meetrainen.

Natuurlijk hoort bij een match fluiten ook heel wat oefening. Als de stijlgoeroe een jeugdmatch tussen Merksplas en Dessel mag fluiten, besluit Wesley Sonck dat hij best zichzelf kan vermommen. Jani zelf ziet al die pruiken iets minder zitten: “ik lijk wel een leerkracht aardrijkskunde”.

Zondag 26 maart 2017 deed het er echt toe. Toen floot Jani in het stadion van KV Mechelen voor het eerst en wellicht ook het laatst een match. Het werd een match waarin bekende vlamingen en (ex- KV Mechelen) voetballegendes het tegen elkaar opnamen.

Wat je niet zag op tv

Net voor zijn grote beproeving op het veld van KV Mechelen begint, krijgt Jani een speciaal iemand over de vloer die speciaal voor hem naar het overvolle stadion is afgezakt. Een emotioneel moment.