© Associated Press / Reporters

Meerdere Belgische projecten genomineerd voor Webby Awards

Verschillende Belgische projecten zijn genomineerd voor de Webby Awards, die elk jaar applicaties, platformen en campagnes belonen die het meeste succes hebben op het internet. Dat maakten de organisatoren van de awards maandag bekend. Het gaat om de communicatieagentschappen Gents, FamousGrey, These Days, Air, LDV United en de berichtenapplicatie Jack. Daarnaast is ook Butterfly genomineerd, een start-up door drie Belgen opgericht in New York.

Het agentschap Air, gevestigd in Brussel, is genomineerd in de categorie campagnes met sociale verantwoordelijkheid, voor een operatie die cyberpesten aan de kaak stelt (“This was Louise’s phone”).

Gents uit Gent neemt deel in de categorie videospots met een campagne voor SOS Kinderdorpen (“Every second counts”).

FamousGrey uit Groot-Bijgaarden is genomineerd in de categorie beter gebruik van mobiel, met zijn applicatie “ReMumber”, waarbij kinderen het telefoonnummer van hun ouders moeten gebruiken als paswoord op hun smartphone om zo weer gsm-nummers te leren onthouden.

These Days werd genomineerd met de campagne “Sound of Tomorrow”, die het automerk Mazda linkt aan het festival Tomorrowland.

De start-up Butterfly is genomineerd in de categorie berichtenapplicaties. De onderneming heeft als doel nieuwe managers te helpen hun teams te beheren.

De Webby Awards belonen applicaties, platformen en campagnes die elk jaar het meeste succes hebben op het internet. Onder de tientallen genomineerden zijn ook sterren zoals Stranger Things van Netflix, Pokémon Go en Tinder.

De winnaars worden bekendgemaakt op 25 april.

(belga)