Opgelet huisdiereigenaars: “Dodelijk gif gevonden in Limburgse bossen”

Print
As - In de Limburgse gemeente As raakte onlangs een hond vergiftigd. Het dier at het vergif tijdens een wandeling door het bos. Niet verwonderlijk volgens het Natuurhulpcentrum, want rond deze tijd leggen heel wat mensen, waaronder jagers en duivenmelkers, vergif in de bossen.

OPGELET! In de bijhorende video zijn erg gruwelijke beelden te zien!

Tijdens een wandeling at Yaman, de Mechelse herder van Yasmin Erbas, vergif op. Enkele uren later raakte de hond in shock, en stierf hij niet veel later, ondanks een noodbezoek aan de dierenarts. Volgens de arts was het al het derde geval van vergiftiging bij honden in de bossen van As.

Ook het Natuurhulpcentrum waarschuwt voor de gevaarlijke situatie die momenteel heerst in de Limburgse bossen. “Heel wat mensen, waaronder jagers en duivenmelkers leggen rond deze tijd vergif in de bossen neer. Reden daarvoor is dat ze kleinere dieren die in het bos wonen, zoals konijnen en fazanten, willen beschermen voor loslopende roofdieren. Bedoeling is dat ze nadien zelf op die kleinere diersoorten kunnen gaan jagen. Het is niet toegelaten, en sommige mensen zullen zich ervan afhouden, maar evenveel zullen wel vergif neerleggen.” De buurtbewoners van Yasemine zijn toch ongerust. Zij vrezen dat er enkele ziekelijke geesten rondlopen die moedwillig vergif neerleggen, enkel en alleen om huisdieren te raken. Bovendien blijft het vergif ook schadelijk voor de mens te zijn.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio