Nicole & Hugo krijgen eigen modetentoonstelling

Print
Nicole & Hugo krijgen eigen modetentoonstelling

Foto: MoMu / Hans Lambrechts

Het iconische zangkoppel Nicole & Hugo heeft nog niet zolang geleden de stekker uit hun muzikale carrière getrokken, of hun swingende jaren krijgen al een vervolg, zij het op mannequinpoppen.

Het Modemuseum van Antwerpen lanceert namelijk een gehele expo gewijd aan de klederdracht van het flamboyante koppel. Ze combineren daarbij de opvallende kledij met de kunsten van de overleden Belgische mode-pionier Ann Salens, bekend van onder meer de podiumkledij van Ann Christy en dus ook Nicole & Hugo.

Naast de kledij zullen er ook heel wat uniek beeldmateriaal en exclusieve interviews beschikbaar zijn op de expo ‘Nicole & Hugo Swinging Ann Salens’. “Het vertelt meteen ook het verhaal over de buitengewonde vriendschap en het respect tussen de modeontwerpster en de showbizziconen.” De tentoonstelling zal gratis te bezoeken zijn op het gelijkvloers van het museum van 23/04/2017 tot en met 27/08/2017. Tot die dag loopt ook de veelbesproken expo rondom de Limburgse modeontwerper Martin Margiela, waarbij stukken tijdens zijn Hermès-periode worden getoond.