Abattoir nv wil tegen 2023 nieuw slachthuis op site Abattoir Anderlecht

Print
Abattoir nv wil tegen 2023 nieuw slachthuis op site Abattoir Anderlecht

Foto: dbb

Brussel -

Abattoir nv wil tegen 2023 graag een nieuw en modern slachthuis zien op de site van de Abattoir in Anderlecht. Dat maakte Bruzz maandag bekend. De plannen passen in het masterplan dat werd opgesteld na de bouw van de Foodmet.

Uit dat masterplan is naar voren gekomen dat het beter zou zijn om in de toekomst de activiteit van het slachten onder te brengen in een nieuwbouw op een compactere ruimte gespreid over enkele verdiepingen. Momenteel wordt er geslacht in gelijkvloers lokalen die zich allemaal naast elkaar bevinden. “De grote oppervlakte die nu wordt ingenomen door die activiteit kunnen we efficiënter aanwenden. De lokalen zijn naast elkaar gebouwd en dat is een zeer oninteressante invulling van de ruimte”, vertelt Paul Thielemans, woordvoerder van Abattoir, aan Belga.

Vele gebouwen staan er al sinds de jaren ‘80 en daarom is modernisering binnen afzienbare tijd welkom. Bovendien wil Abattoir dat het nieuwe gebouw niet enkel energiezuiniger wordt, maar ook een didactische invulling kan bieden.

Momenteel is het overleg met alle betrokken partijen nog aan de gang en dus zijn er nog geen concrete plannen. Tegen het eind van het jaar hoopt Abattoir duidelijkheid te hebben over wie mee wil stappen in het project en wil het een architectuurwedstrijd lanceren.

De deadline voor de volledige afwerking van het nieuwe slachthuis is 2023. Die wordt opgelegd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, waarvan Abattoir financiële steun hoopt te verkrijgen.

(belga)