G7-ministers van Energie vinden geen akkoord over klimaatverandering

Print
G7-ministers van Energie vinden geen akkoord over klimaatverandering

Foto: AFP

De ministers van Energie van de G7 hebben geen akkoord gevonden over een gezamenlijke verklaring over de klimaatverandering. Dat zei de Italiaanse minister van Economische Ontwikkeling, Carlo Calenda, die een vergadering van de ministers in Rome voorzat. Er is geen gezamenlijke verklaring door het Amerikaanse voorbehoud over de klimaatverandering.

Washington bevestigde het Amerikaanse standpunt over het klimaatakkoord van Parijs momenteel te onderzoeken. Italië besliste daarom geen gezamenlijke verklaring met alle leden van de G7 (de VS, Japan, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Canada en Italië) voor te stellen, aldus Calenda.

De Amerikaanse president Donald Trump zal voor eind mei een beslissing nemen over het klimaatakkoord van Parijs, dat eind 2015 door meer dan 190 landen werd ondertekend. Ook door de VS, maar Trump ging tijdens zijn verkiezingscampagne fel tekeer tegen dat akkoord. “We zijn bezig met de vragen rond het akkoord te onderzoeken en dat moet resulteren in een beslissing tegen de G7-top van eind mei, of vroeger”, zei woordvoerder Sean Spicer van het Witte Huis eind maart.