Yanina Wickmayer moet dan toch geen boete van 50.000 euro betalen voor bouwovertreding

Print
Yanina Wickmayer moet dan toch geen boete van 50.000 euro betalen voor bouwovertreding

Yanina Wickmayer Foto: Photo News

Diest -

De correctionele rechtbank van Leuven heeft maandag de vordering tegen Yanina Wickmayer onontvankelijk verklaard. De 27-jarige tennisspeelster was samen met haar vader gedagvaard voor een vermeende bouwovertreding aan haar villa in Diest.

Volgens het openbaar ministerie beging Wickmayer tussen de zomer van 2012 en januari 2013 een aantal onregelmatigheden bij bouwwerken. Het ging om de uitbreiding van een bijgebouw, de plaatsing van drie garagepoorten, de aanleg van een kasseiverharding, de vergroting van het bouwvolume en het rooien van een aanpalend bos.

De procureur had op de zitting van 13 maart een principiële, niet nader bepaalde celstraf en een boete van 50.000 euro gevorderd voor Yanina Wickmayer en haar vader Marc Wickmayer (63), met wie ze eerder de vennootschap nv Biesthoeve vormde.

De advocaat van Wickmayer had op de zitting de vergroting van het bouwvolume en het rooien van het bos ontkend. De raadsman noemde het dossier onontvankelijk, omdat de tennisspeelster niet op de hoogte werd gebracht van vermeende overtredingen en daarover nooit geïnformeerd of ondervraagd werd.