Oxfam tweedehandswinkel viert eerste verjaardag

Print

Winterslag 2 en 4

Genk - De Oxfam tweedehandswinkel in de Vennestraat in Genk blaast een eerste kaarsje uit. In navolging van andere steden in Vlaanderen, opende Oxfam-Solidariteit één jaar geleden ook in Genk een tweedehandswinkel. Een groep enthousiaste vrijwilligers verkoopt er brocante, kleding, boeken en informatica. Van 18 tot 22 april vieren ze feest.

Een jaar geleden namen vrijwilligers hun intrek in een pand in de multiculturele Vennestraat, in de schaduw van C-Mine. De groep groeide uit tot een 25-tal enthousiaste medewerkers. “Door de gulle giften van de Genkenaren vind je vandaag bij ons een leuk en verscheiden aanbod aan brocante, kleding, accessoires, speelgoed en boeken. Je kan er zelfs een volledig geïnstalleerde pc op de kop tikken voor €120”, vertelt winkelverantwoordelijke Nikie Lapaire.

Van 18 tot 22 april organiseert de Oxfam-winkel ter gelegenheid van hun eerste verjaardag een feestweek. Op dinsdag 18 april om 18 uur zijn Genkenaren en andere geïnteresseerden uitgenodigd op de verjaardagsreceptie met een drankje en een hapje. Op zaterdag 22 april, tijdens de wekelijkse marktdag, lopen vrijwilligers en sympathisanten een modeshow. Zo bewijzen ze dat tweedehands shoppen ook leuke en trendy kleren kan opleveren, én het is nog goed voor het milieu ook.

Over de Oxfam tweedehandswinkel in Genk:
Oxfam Tweedehandsshop, Vennestraat 147, 3600 Genk, 089 30 42 69, open van dinsdag tot zaterdag van 10 uur tot 18 uur. Je vindt er brocante, kleding, accessoires, speelgoed, boeken en informatica.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio