PMC Cycling neemt deel aan TC 2 Keerbergn

Print

Halveweg

Zonhoven - De rijders van PMC Cycling hebben zichzelf weer eens getoond tijdens de TC 2 in Keerbergen.

Een zonovergoten dag kregen de rijders van PMC Cycling onder hun wielen geschoven tijdens hun deelname aan de tweede TC wedstrijd van het jaar 2017. Ze waren er allemaal op gebrand om hun prestaties van de eerste TC over te doen of zelfs te verbeteren. En daarin zijn ze ook geslaagd.

Bij de Boys 7 jaar strijden de PMC Cycling rijders altijd heel goed mee. Dit keer was het uitkijken naar de prestaties van Kobe Beijsen, Finn Boes, Leander Bossens, Mathis Claes, Jens Gijbels, Lennert Laenen, Thomas Lemmens, Bent Lenssen, Jiorgo Vaitsoudis en Sep Van Holst. De meeste van deze rijders gingen vlot door hun drie reeksen door. Behalve voor Leander Bossens 6-5-6, Thomas Lemmens 7-6-7, Jiorgo Vaitsoudis 7-5-6 en Sep Van Holst 7-5-7 was het over na hun drie manches. De anderen stootten door naar de kwart- en halve finale. Maar daar werd het voor sommigen al een zware opgave. Hier eindigde het verhaal van Mathis Claes met een zesde plaats in de halve finale. Kobe Beijsen strandde in de kwartfinale met een zesde plaats - Finn Boes strandde op de achtste plaats in de kwartfinale. Voor de andere zevenjarigen werd het een spannende finale. Met maar liefst drie clubgenoten vertegenwoordigden zij de kleuren van PMC Cycling. En op welke manier. Het was een voortreffelijke zege voor Bent Lenssen die zijn maatje Jens Gijbels mee nam naar de derde plaats. De kleinste smurf Lennert Laenen moest tevreden zijn met een vijfde plaats, wat zeker niet slecht is voor zo'n jonge mannetjes.

Ook de boys 8 jaar deden het niet slecht. Jobbe Beijsen behaalde een zesde plaats in de halve finale. Dylen Metten reed niet zo'n denderde wedstrijd en moest zijn fiets na de drie reeksen al aan de kant zetten. Zijn resultaat was 5-5-6. Ook Ward Prinsen geraakte niet door zijn reeksen. Hij reed 5-4-6. Wout Verschoren deed het beter. Hij kon twee van zijn drie manches winnen en de een tweede plaats behalen. Dat was voldoende om door te schuiven naar de kwartfinale waar hij een derde plaats kon bemachtigen. In de halve finale ging het hem wat minder af. Zijn start was niet honderd procent en dan moest hij onmiddellijk achtervolgen. Dat resulteerde in een zesde plaats in de halve finale.

Bij de boys 9 jaar was er Jaro Gielen die in deze TC een vijfde plaats kon bemachtigen in de kwartfinale. Jente Gregoire, die zijn eerste seizoen bezig is bij PMC Cycling, kwam niet verder dan zijn drie manches 6-6-5. Jaeno Lopez kwam in de kwartfinale als achtste binnen en mocht zeker tevreden zijn met zijn behaalde resultaat.

Bij de boys 10 jaar ligt de snelheid al wat hoger. Iljo Lenssen liet zich goed gelden in zijn reeksen, maar tijdens de halve finale liep het mis. Hij kon zich niet naar voren fietsen en moest tevreden zijn met een vijfde plaats. Wie het wel lukte om een finale te rijden was Joppe Moris. Maar hij kwam niet goed weg aan het hekke en werd dan nog in de achtervolging gedrumd. Het was naar openingen zoeken, maar het lukte hem niet om naar voor te schuiven. Een achtste plaats was voor hem het hoogst haalbare. Travis Passaretti, die op zaterdag een derde plaats haalde in de motorcross in Haacht, probeerde dat ook over te doen in de BMX. Hij kon zich gemakkelijk plaatsen voor de halve finale. Maar ook daar kwam het er niet uit. Hij kwam niet verder dan een zesde plaats in zijn halve finale.

Bij de boys 11 jaar is Fenne Geboers al een paar weken goed bezig. Hij wou dit ook in Keerbergen tonen. Op een voortreffelijke manier wist hij zich te kwalificeren voor de kwartfinale. Maar een mindere startpositie aan het hekke zorgde ervoor dat hij moest achtervolgen. Hij behaalde een achtste plaats in de kwartfinale.

Bij de boys 12 jaar kwam Julian Krops mee tot de halve finale waar hij een zesde plaats behaalde. Donnelly Lambrichs is week na week aan het groeien. Hij wist zich te kwalificeren voor de kwarfinale waar hij een zeer slechte start maakte. Hij kon er alles aan doen om terug te komen, maar de vogels waren al gaan vliegen. Hij was bij aankomst ontgoocheld met zijn zevende plaats. Nand Martens reed een mooie wedstrijd en kwam als zesde aan bij de halve finale. Ferre Neyens is stilletjes aan zijn nieuwe fiets gewoon aan het worden. Doch na de eerste reeks werd hij bij de jury gevraagd. Bleek dat zijn zijnummers niet leesbaar waren. Er moest een goedkeuring aangevraagd worden om zijn nummers op de sideplates te verduidelijken met een zwarte stift.

Bij de grotere rijders was er een finaleplaats bij de cruisers -16 jaar voor Jorden Biesmans. Ook al kende hij niet zo'n goede start, kon hij dat toch goedmaken met zijn techniek op zijn cruiserfiets. Bij de 20 inch was het wel wat minder. Daar kwam hij net niet door zijn reeksen door. Stijn Gijsen wist een vierde plaats te bemachtigen bij de cruisers 17-24 jaar. Maar ook hij kwalificeerde zich voor een halve finale met zijn 20 inch fiets. Daar moest hij tevreden zijn met een zevende plaats. Ward Corvers kon doorstoten tot een kwartfinale en greep daar net naast de ticketjes voor de halve finale. Een vijfde plaats was voor hem het hoogst haalbare.
Ines Laenen toonde haar klasse bij de cruisers girls. Dit keer kon ze zich ook kwalificeren voor een ritje in de halve finale. De zesde plaats was voor haar het hoogst haalbare.

Maxim Paulus reed een voortreffelijke wedstrijd in Keerbergen. Hij stootte door naar de finale en kwam daar als vijfde over de finish. Goed gedaan van de rijder uit Heusden-Zolder. Nico Schroyen voerde het commando bij de cruisers 40+. Hij probeerde ook zijn voorlopige eerste plaats in het klassement veilig te stemmen. Ook al had hij een niet te al te best gevoel op deze track. Eens hij op zijn fietsje zat, gaf hij gas en liet hij de anderen het nakijken. Anouck Verweij zette de puntjes op de i bij de girls. Zij wist haar concurrenten allemaal naar huis te fietsen en de overwinning van de TC 2 op haar naam te schrijven.

De pechvogel van het weekeinde voor PMC Cycling was Björn Houben. Hij brak zijn stuur tijdens de trainingen en kwam daardoor ten val. Hij brak daarbij zijn rechterpols en zal een paar weken out zijn. Volgende week zijn enkele rijders van PMC Cycling te gast in Soumagne waar de eerste wedstrijd van de Cup Du Wallonie zal verreden worden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio