Stewards helpen baby ter wereld brengen: “Ze is al staande bevallen”

Print
Stewards helpen baby ter wereld brengen: “Ze is al staande bevallen”

Foto: Twitter

Op een hoogte van 12,8 kilometer een baby op de wereld zetten. Het is al eens een verhaal om aan je kleinkinderen te vertellen. Tijdens een vlucht van Turkish Airlines naar Istanbul vrijdag gebeurde het. De bemanning en passagiers hielpen Nafi Diaby om haar bevalling tot een goed eind te brengen. Dat meldt Turkish Airlines in een “pers”-bericht.

Toen Nafi Diaby haar water brak, hoorde de bemanning het in Keulen donderen, want ze waren helemaal niet op de hoogte van een zwangere vrouw aan boord. Nafi was nog maar 28 weken zwanger en het was nog niet duidelijk zichtbaar dat ze een kindje verwachtte.

De bemanning sprong meteen in de bres voor mama en kind. “Ze aarzelden niet en hielpen haar om haar baby ter wereld te brengen”, laat Turkish Airlines weten. De stewards zijn getraind voor zulke noodsituaties, maar je komt het natuurlijk niet elke dag tegen. “De vrouw had veel pijn”, zegt stewardess Bouthayana Inanir. “Ze is al staande bevallen. Passagiers aan boord hebben ook geholpen. Ik nam zelf de baby aan en heb haar aan haar mama gegeven.”

Er was amper tijd om te landen op de dichtstbijzijnde luchthaven, zo snel was het kindje er. Piloot Irfan Kursun Geçmez besloot dan ook om de vlucht gewoon verder te zetten naar Burkina Faso. Ze lieten hun situatie weten aan de luchtverkeersleiders en een ziekenwagen stond de kersverse mama en kind al meteen op te wagen.

Maar het baby’tje maakte het goed en iedereen feestte mee. Haar mama gaf het meisje de naam ‘Kadiju’. Een andere Guineese passagier fluisterde meteen na de geboorte de naam van het kleintje in haar oor. Nadien riep iedereen op tot de azan, een traditionele oproep tot gebed. Nadien gingen de stewardessen maar wat graag met het kleintje en haar mama op de foto.