Sergio Herman openhartig na dood zoontje: “Verdriet is voor altijd, maar ik neem de draad weer op”

Print
Sergio Herman openhartig na dood zoontje: “Verdriet is voor altijd, maar ik neem de draad weer op”

Foto: Mijn pop-uprestaurant !

Keihard werken: voor sterrenchef Sergio Herman (46) zit er niets anders op, ondanks het verlies van zijn zoontje dat voor de geboorte overleed. Toch is dat hard werken geen vlucht, zegt hij.

Nog tot eind juni vol gas en dan vakantie met zijn gezin. In de tussentijd eisen zijn nieuwe restaurant in Cadzand en al zijn andere activiteiten Sergio Herman volledig op. Toch is dat vele werk geen vlucht, na het verlies van zijn zoontje Josha. “Het gaat nu met ups en downs, maar ik probeer de draad altijd meteen weer op te pikken. Ik heb vier fantastische kinderen, op zulke momenten besef je nog meer hoe waardevol dat is. Maar mijn verdriet zal er altijd zijn. Ik denk wel dat dit verdriet terminaal is, tot de dood. Ik neem het altijd met me mee, maar ik geef het wel een plekje. En ik kijk wel uit dat ik af en toe rust. Zondag is nog altijd heilig, voor zover het kan. Dat komt ook door wat met mijn vader is gebeurd (de papa van Sergio Herman lijdt aan dementie, nvdr.).”

Sergio Herman wil vooral geen circusaap meer zijn die van de ene verplichting naar de andere trekt. Binnenkort gaat hij een week naar Mexico met chocolatier Dominique Persoone. “We plannen dat al jaren, nu gaan we het gewoon doen. Ons onderdompelen in de cultuur en de keuken.”