Genks festival Little Waves wil grote golven maken

Print
Genks festival Little Waves wil grote golven maken

Grandaddy op Little Waves. Foto: Tom Palmaers

Genk -

Zaterdag vond in Genk het uitverkochte Little Waves plaats. Het evenement was al toe aan zijn vijfde editie en had toppers zoals Grandaddy, Warhaus en Admiral Freebee op de affiche staan.

Al drie maanden waren de 1000 tickets voor het festival in de C-Mine uitverkocht. De vaste klanten weten dat elk jaar binnen- en buitenlands songwriterstalent zich op de drie podia in het cultuurcentrum verzamelen, dus zijn ze er als de kippen bij om een ticket te bemachtigen.

Rhinos Are People Too, Admiral Freebee, Amongster... Het was een sterke affiche. Little Waves trapt daarmee het festivalseizoen op gang en wil een teken geven dat je ook in Limburg bekende artiesten kunt bewonderen, zonder te moeten uitwijken naar Brussel of Maastricht.

Absolute toppers van het festival waren de Amerikanen van Grandaddy. Jason Lytle en zijn kompanen zijn terug na jarenlange stilte en gaven een stevig concert, waar luidkeels werd meegezongen. De aanwezigen mogen zich gelukkig prijzen, want dit was voorlopig het laatste Belgische optreden. Het Warhaus van Maarten Devoldere had de eer om het festival af te sluiten. Met zijn zweverige stem en muziek stuurde hij de festivalgangers na het optreden de nacht in. Uitkijkend naar de volgende editie in 2018.

Lees meer over de festivals