Sluikstorter gooit zakken in Lummense vijvers

Print
Lummen -

In de vijvers van Natuurpunt in Schalbroek heeft een sluikstorter enkele zakken afval gedumpt. In januari ging een nieuw GAS-reglement in voege in de politiezone. Sluikstorters krijgen een boete van 200 euro, exclusief opruimkosten. Bij herhaling volgt een boete van 350 euro.

Aan de zitbank stonden een grote doos met grof vuil en een plastic pmd-zak. En in de twee vijvers dreven ook minstens vier grote zwarte plastic zakken. “Vorige week woensdag werd de houten zitbank nog vernield en de vuilnisbak werd in de vijver gegooid. Nu is er een sluikstorter bewust tot aan de vijvers gereden en dan gooit hij met opzet afval in twee vijvers. Met een werphengel ga ik proberen om de plastic zakken uit het water te halen. Politieagenten namen de grote kartonnen doos met poetsproducten en klein gevaarlijk afval mee voor verder onderzoek, evenals de zak die naast de zitbank stond. Vorig jaar werd hier al een sluikstorter betrapt die onderdelen van een naaimachine had achtergelaten”, aldus buurtbewoners.

De vijvers van Schalbroek werden enkele jaren geleden gekocht door Natuurpunt. Wandelaars en fietsers zijn welkom aan de twee eerste vijvers, de derde is afgesloten omdat het om een kwetsbaar gebied gaat. De blauwe reiger, fuut, knobbelzwaan, tafeleend en verschillende soorten ganzen kunnen er zonder veel moeite gespot worden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio