Wateroverlast door gesprongen leiding in Meeuwen-Gruitrode: rijbaan afgesloten wegens verzakkingsgevaar

Print

Het water bereikte een woning net niet. De oorzaak van de breuk is nog onbekend. Foto: roger dreesen

Meeuwen-Gruitrode -

Door een gesprongen waterleiding ontstond afgelopen zaterdag in de vroege ochtend een klein zwembad in de Muisvenstraat. Het water bereikte een achtergelegen woonhuis net niet. Een tiental woningen in de Muisvenstraat zat een tijdlang zonder drinkwater.

Zaterdagmorgen sprong in de Muisvenstraat door een nog onbekende oorzaak de waterleiding. Het waterlek, dat zich onder het fietspad situeerde, werd opgemerkt door bewoners die wakker werden met een grote waterplas in hun voortuin. De hoofdleiding van de waterleiding werd rond 7 uur afgesloten. Het lek aan de waterleiding moet enkele uren eerder ontstaan zijn.

De hulpdiensten, brandweer en het waterbedrijf waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat de straat en de aanpalende weide veranderde in een grote waterplas. Het water werd weggepompt en het slechte stuk van de eternietbuis werd door de technische diensten van de waterleiding vervangen.

In deze zone waren er de voorbije jaren meermaals waterlekken. In de loop van zaterdagnamiddag, na een grondige herstelling van de hoofdleiding, was het waterleidingnet opnieuw beschikbaar. De rijweg is nog gedeeltelijk afgesloten wegens mogelijk verzakkingsgevaar. Die herstelling wordt later uitgevoerd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio