THHI steunt Afrikaanse jongeren met epilepsie

Print
Tessenderlo - Ook dit schooljaar organiseerde het Technisch Heilig-Hartinstituut haar zuidactiedag. Dit jaar ging de opbrengst naar jongeren met epilepsie in Afrika.

Met de zuidactiedag zorgt het Technisch Heilig-Hartinstituut ieder jaar opnieuw voor extra ondersteuning van de projecten in het Zuiden van de Broeders van Liefde. Dit jaar dus voor Afrikaanse jongeren met epilepsie. “Vaak moeten deze jongeren opboksen tegen heel wat vooroordelen en misverstanden”, weet Dorien Vanmechelen, één van de drijvende krachten van de zuidactiedag. “Epilepsie is een straf voor een zonde die ze hebben begaan. Mensen met epilepsie zijn bezeten door boze geesten, vervloekt, besmettelijk. De meeste mensen blijven uit hun buurt en daarom geraken mensen met epilepsie vaak afgezonderd. Toch kunnen de meesten nog een perfect normaal leven leiden. Met de juiste medicatie kunnen de aanvallen meestal onderdrukt worden zodat ze opnieuw kunnen werken, studeren, een gezin stichten, een echte toekomst uitbouwen! Epilepsie is een medisch te behandelen aandoening”.
Al vanaf 40 euro kan een jongere met epilepsie medicatie kopen om zijn aanvallen een jaar lang te onderdrukken. Om de nodige gelden te vergaren werden diverse activiteiten georganiseerd. De eerste graad startte de dag met een heerlijk ontbijt, gevolgd door een creatieve workshop "Afrikaanse juwelen maken". Voor de tweede graad stond er heel wat op het programma: Afrikaans koken, djembe spelen, epilepsiespel, voorstelling zuidreis, enzovoort. De derde graad kon dan weer kiezen tussen voetbal, film, wandelen en petanque.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio