De lente lokt de Okra-fietsers uit hun tent

Print
Sint-Truiden - De maand april is begonnen, en dat is het sein voor OKRA Sint-Truiden om met de fiets de omgeving te verkennen.

"De maartse builen mogen dan wel voorbij zijn, we mogen toch nog rekenen op aprilse grillen. Maar dat weerhoudt ons er niet van om de fiets weer vanonder het stof te halen, onze ketting te smeren, de batterijen weer op te laden om weer te gaan fietsen op de eerste en de derde maandag van de maand”, zegt Valère Lemoine, de sportverantwoordelijke van OKRA Sint-Truiden. Ze trekken er nog op uit op 17 april, 1 en 15 mei, 5 en 19 juni, 3 en 7 juli, 7 en 21 augustus, 4 en 18 september, 2 en 16 oktober.
“We vertrekken, traditiegetrouw, op de Veemarkt om 14 uur stipt. Halverwege zoeken we een 'afspanning' voor een drankje tussendoor. En als alles meezit, proberen we er 25 kilometer door te malen”, aldus Valère. De eerste rit bracht de groep over Bevingen naar Buvingen, een pittige rit met enkele pittige hellingen.
"En hou uiteraard het weer in het oog, want als het oude wijven regent dan gaan de leden van OKRA hun fiets niet nat maken", waarschuwt Valère nog.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio