Twintig Truiense jongeren brengen vakantie in Nicaragua door

Print
Sint-Truiden - De jongeren van IntercambioSO³ zijn de derde lichting die Sint-Truiden tijdens de paasvakantie gaat vertegenwoordigen in Nueva Guinea. "We nemen de fakkel over van de jongeren die deelnamen aan ‘IntercambioSO²’. Het is onze taak om de band die zij opbouwden met de Nicaraguanen nog meer te versterken. Dit project loopt dus niet enkel over die 2 weken waarin we effectief in Nicaragua zijn”, zo formuleren de Truiense jongeren hun missie in Nicaragua

Twintig jongeren uit Sint-Truiden beleven momenteel een unieke ervaring in gastgezinnen in Nicaragua, een van de armste landen. Sint-Truiden heeft er al 14 jaar een stedenband met Nueva Guinea in het kader van de stedelijke ontwikkelingssamenwerking.
Alle zes de Truiense middelbare scholen engageerden zich mee. Twintig vijfdejaars leerlingen en vrijwillige begeleiders hebben hier een jaar naartoe geleefd en gewerkt, hard gewerkt! Avondles Spaans, groepsvorming, fondsenwerving, vormingsweekends,... Na de reis zullen ze hun ervaringen verwerken in een unieke theatervoorstelling voor de scholen en alle sympathisanten.
"Als gemeentebestuur maken we met deze stedenband ontwikkelingssamenwerking wat zichtbaarder en tastbaarder voor onze bevolking", aldus schepen Jurgen Reniers. "Deze jongeren beleven nu een ervaring die hen een andere kijk zal geven op het leven hier en ginder. Zelf was ik er ook al twee keer de voorbije jaren en je komt er zoveel rijker van terug. Volgende maand leggen we aan de gemeenteraad opnieuw een meerjarenplan voor van 5 jaar om samen met onze zusterstad ginder, Nueva Guinea, in te zetten op duurzame landbouw en ecotoerisme om zo ook in te zetten op de bestrijding van armoede ginder. Maar de vriendschapsbanden die deze stedenband al heeft opgeleverd zijn minstens zo belangrijk en intens", aldus nog Jurgen Reniers. "Ontzettend fier ben ik dan ook op de vrijwilligers in ons Nicaraguacomité die dit al zovele jaren mee mogelijk maken".
Wie de avonturen van de Sint-Truidense leerlingen in Nicaragua wil volgen kan terecht op hun blog https://intercambiosost.wordpress.com/


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio