Carnaval in Limburg : alles over Limburgse carnavalstoeten. Foto's van Limburgse carnavalisten

21 praalwagens, mooi weer en vooral veel snoep tijdens carnaval in Tessenderlo

Print

Foto: Karel Hemerijckx

Tessenderlo -

De Looise carnavalsvereniging, de Orde van THE Bierneuzen, kan terugkijken op een geslaagde stoet. Ondanks de concurrentie van streekgenoot Tom Boonen in Parijs-Roubaix was er in het verkeersvrije centrum vrij veel belangstelling, vooral van gezinnen met kinderen, voor de optocht van de 21 carnavalsverenigingen, meestal uit de regio.

Plezier maken is het motto van al deze verenigingen en dat is ook te zien aan de ronkende namen, zoals de Springers (Schaffen), de Feestzwijntjes (Averbode), CV Kiekebos (Bekkevoort), Hennig Ham, de Kaarsschatten (Scherpenheuvel) en de Ambiancemakers (Bekkevoort). “Wij drinken geen alcohol tijdens de optocht. Dat is niet nodig om lol te trappen”, zegt de Looise voorzitter Franky Van Mol. Eén heel opvallende wagen: de Egyptische praalwagen van De Leuke Bende uit Overpelt met als slogan ‘De tijd van Egypte is voorbij, maar met carnaval feesten wij”. “Wij wilden iets origineels dat nergens te zien was”, zegt voorzitter Andy Janssens. Nergens was er ook maar één verwijzing naar de politiek of de actualiteit. Zelfs Trump was nergens te bespeuren.

Voor de vele kinderen langs de weg was het feest. “Op een half uurtje tijd hebben we een hele emmer gevuld vol met snoepjes, wafeltjes, een appel, een peer en zelfs enkele knuffels. Carnaval is heel leuk”, lachen Hanne Geudens en Basil Curtis.

Lees meer over carnaval in Limburg