Twintig doden bij zelfmoordaanslag in Somalië tegen nieuwe legerchef

Print

Minstens twintig mensen zijn zondag gedood bij de explosie van een bomauto aan het ministerie van Defensie van Somalië in de hoofdstad Mogadishu. De kamikaze reed op een legerkonvooi in. De pas benoemde legerchef Mohamed Ahmed Jimale, die in een van de voertuigen van het konvooi zat, overleefde de aanslag.

Veel slachtoffers waren soldaten van het regeringsleger, zei een hoge legercommandant. Ook burgers werden gedood, waarmee de balans op zeker twintig doden komt, aldus een veiligheidsfunctionaris, Mohamed Hassan.

Legervoertuigen werden zwaar beschadigd bij de explosie. Een minibus die als taxi passagiers vervoerde, werd volledig vernield.

De groep Al-Shabaab stelde zich in een korte verklaring op de radio van de groep verantwoordelijk voor de aanslag. Al-Shabaab zei dat meer dan twintig soldaten gedood waren.

De Somalische president Mohamed Abdullahi Mohamed Farmajo kondigde vorige week een militair offensief aan tegen Al-Shabaab. Hij zei dat strijders zich mochten overgeven en hun wapens konden inleveren.