Belgen verliezen laatste groepswedstrijd van Australië op WK ijshockey

Print

Op het WK ijshockey voor mannen in divisie IIA (vierde afdeling), dat plaatsvindt in het Roemeense Galati, heeft België zaterdag zijn vijfde en laatste groepswedstrijd met 0-3 verloren van Australië. De Belgen promoveren niet naar divisie IB.

Cameron Todd (2x) en Chris Wong hielpen de Australiërs aan de zege. De Belgen, met de Canadese bondscoach Gil Paelinck, openden het toernooi maandag met 1-9 verlies tegen Roemenië. Dinsdag volgde een 5-3 zege tegen Spanje en donderdag verloor België met 2-9 van Servië. Vrijdag werd dan weer met 9-3 gewonnen van IJsland.

In de tussenstand gaat Australië voorlopig aan de leiding met 11 punten. Roemenië (9) is de dichtste achtervolger. Daarachter volgen België (6), IJsland (6), Servië (5) en Spanje (2). Later op de middag werken Servië en IJsland (16u30) en Roemenië en Spanje (20u00) hun laatste speeldag nog af. België is uitgeschakeld voor groepswinst. Roemenië kan de Australiërs wel nog voorbijsteken.

De winnaar promoveert naar IB (het derde niveau), de laatste degradeert naar IIB (het vijfde niveau). Vorig jaar werd België derde.