Sint-Martinus zet paasvakantie in met paaskampen

Print
Sint-Martinus zet paasvakantie in met paaskampen

Foto: Joost Van der biesen

Hasselt - Amper twee weken nadat scouts Sint-Martinus den XIIde zijn 75-jarig bestaan uitgebreid in de bloemetjes zette, vertrok het gros van de groep zaterdagochtend 1 april alweer op Paaswelpenweekend en Paasdropping. Beide kampen worden naar goede gewoonte al decennialang georganiseerd in de paasvakantie.

De drie oudste takken vertrokken naar een geheime locatie in Wallonië. In de streek van Beauraing in de provincie Namen organiseerde hun leiding een vierdaagse dropping, Paasdropping genaamd. Op eigen houtje en middels kaart en kompas trachtten de groepen tijdig op hun volgende slaapplaats te geraken. Al werd er niet louter gewandeld, er was ook plaats voor activiteiten. De Jongverkenners speelden een laserspel aan een kasteel, de Verkenners en Jin amuseerden zich met een uitgebreid liftspel.

Sint-Martinus telt twee welpentakken, uit Hollandsveld en uit Kiewit. Deze stoere mannen zijn tussen de acht en elf jaar oud en vertrekken jaarlijks tijdens het paasverlof op Paaswelpenweekend. Dit jaar vertoefde de groep in en rond Ieper. De West-Vlaamse stad bulkt van de historische bezienswaardigheden en er was naast cultuur ook plaats voor spel en plezier. Geen uitstap naar Ieper zonder een bezoek aan de Last Post bij de Menenpoort, maar ook een objectenzoektocht rond de stadsmuur, het Flanders Field museum en een dagtocht met bijhorende zwempartij in een lokale vijver stonden op het programma.

Na vier intense en avontuurlijke dagen kwamen de leden moe maar voldaan weer thuis. Naast de wekelijkse activiteiten heeft het huidige scoutsjaar nog heel wat te bieden, te beginnen met de groepsdropping op 22 april. En zo wordt er langzaam maar zeker toegewerkt naar het hoogtepunt van het scoutsjaar: het groot kamp in juli!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio