Zweedse kroonprinses geëmotioneerd tijdens bezoek aan plaats van aanslag

De Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel hebben deze morgen de plaats bezocht waar gisteren een vrachtwagen op voetgangers was ingereden. De kroonprinses was duidelijk geëmotioneerd toen ze rode rozen neerlegde ter nagedachtenis van de slachtoffers.

tica

“Ik voel grote triestheid en leegte”, zei Victoria volgens de krant Aftonbladet. “Maar ik voel ook sterkte, omdat onze samenleving met een enorme kracht laat zien dat we ons hiertegen verzetten.” Toen een van de journalisten vroeg hoe het land er weer bovenop moest komen, antwoordde ze: “Samen.”

Ook de Zweedse premier Stefan Löfven kwam vanmiddag naar de plaats van de aanslag. “Vandaag is een dag van de rouw”, zei hij. “We zijn een open, democratische samenleving. We moeten dat ook blijven”.

Er kwamen in totaal vier mensen om het leven en er vielen ook vijftien gewonden. De politie heeft momenteel een man opgepakt die waarschijnlijk aan het stuur van de vrachtwagen zat. Zweden zal maandag om 12 uur één minuut stilte houden om de slachtoffers te herdenken, gevolgd door een herdenkingsplechtigheid.

Meer over Aanslag Stockholm

Aangeboden door onze partners