Chauffeur probeerde gestolen truck nog te stoppen, maar “moest wegspringen om niet geraakt te worden”

Print
Chauffeur probeerde gestolen truck nog te stoppen, maar “moest wegspringen om niet geraakt te worden”

Foto: Belga

De truckchauffeur heeft de terrorist nog proberen stoppen, dat vertelt Mårten Lyth woordvoerder van Spendrups, een Zweeds drankenbedrijf en eigenaar van de gestolen vrachtwagen. Hij ging voor de truck staan toen een gemaskerde man plaatsnam in de cabine, maar moest opzij springen. “Hij en zijn familie zijn in shock”, aldus de woordvoerder aan Expressen.

De chauffeur was gisteren rond half drie bezig aan een ronde leveringen. Terwijl hij uit vrachtwagen een lading goederen loste bij een restaurant, net buiten het centrum van Stockholm, kroop een onbekende en gemaskerde man achter het stuur.

LEES OOK. Terreur Stockholm: opgepakte man is chauffeur van vrachtwagen, bom aan boord

De chauffeur is dan voor de truck gaan staan om hem tegen te houden. Hij “moest wegspringen om niet geraakt te worden”. “Hij raakte hierbij lichtgewond”, aldus de woordvoerder van Spendrups.

In shock

“Veel meer weten we niet”, vertelt de woordvoerder nog. Intussen heeft het bedrijf niets meer gehoord van de chauffeur. “We weten niet waar hij is, we doen er alles aan om hem en zijn familie te steunen in deze uiterst moeilijke tijden”, klinkt het nog.

De woordvoerder van de vakbondsvereniging van de trucker bevestigt dat hij lichtgewond raakte, maar wil verder geen commentaar geven over de toestand van chauffeur. “Het is een verschrikkelijk gebeurtenis die hem niet enkel als chauffeur en burger heeft getekend, maar ook omdat hij tegen wil en dank deel uitmaakte van de aanslag in Stockholm”, klinkt het nog.