Jos Verstappen doet toch geen aangifte na vechtpartij op café

Oud-Formule-1-coureur Jos Verstappen doet dan toch geen aangifte na de uit de hand gelopen ruzie van afgelopen zondag in Roermond. Zijn vader liet aan De Limburger weten dat hij de zaak voorlopig laat rusten.

guvs

Verstappen kwam zondagavond in een ruzie terecht bij een club aan De Weerd in Roermond. De politie kwam ter plaatse en haalde een aantal vechtersbazen uit elkaar. Verstappen kreeg het verzoek de club te verlaten, maar hij weigerde. De politie hield hem daarop aan. Verstappen had op het moment van aanhouding een blauw oog en een snee in zijn gezicht.

Volgens zijn advocaat voelde Verstappen zich slachtoffer. Hij stond te wachten op vervoer naar huis en wilde daarom niet weg, aldus zijn advocaat Marcel Heuvelmans. Zondagavond kondigde hij dan ook aan dat Verstappen overwoog aangifte te doen tegen zijn belager. Die aangifte van Verstappen blijft voorlopig uit, zegt de advocaat nu. Een reden voor dat uitstel wil hij niet geven.

Het is niet voor het eerst dat Jos Verstappen in opspraak komt. Vorig jaar nog was er een incident met zijn vader Frans Verstappen. Die beweerde geslagen te zijn door Jos, maar nam die woorden later terug. Ook trok hij toen zijn aangifte tegen zijn zoon in. Het Openbaar Ministerie besloot daarop de zaak voorwaardelijk te seponeren, maar wel met voorwaarde dat Verstappen de komende twee jaar geen strafbare feiten zou plegen.

Meer over Openbaar Ministerie

Aangeboden door onze partners