Olifant vertrappelt trainer en slaat op de vlucht

De Cambodjaanse autoriteiten en natuurbeschermers proberen donderdag om een olifant tot rust te brengen, nadat die een lokale olifantsleider dood heeft geschopt in de provincie Mondulkiri.

De mannelijke olifant verkeerde woensdagvoormiddag in het gezelschap van een groep toeristen en een lokale olifantsleider in het dorp Putang. Later op de dag viel de olifant de olifantsleider aan, zegt Jemma Bullock, programmamanager van de lokale non-profitorganisatie Elephant Livelihood Initiative Environment.

“Niemand weet exact waarom hij de olifantsleider vertrappelde, want de eigenaar was alleen met de olifant”, zegt Bullock. “Er werd van uitgegaan dat de olifant bronstig was twee weken geleden, maar dat dat voorbij was.” Als mannelijke olifanten bronstig zijn, zijn ze zeer agressief.

De olifant, die tussen dertig en veertig jaar oud zou zijn, verbergt zich nu in een nabijgelegen bos. Hij behoort tot het dorp en doet er dienst als een toeristische attractie, zegt Bullock.

Het is nog slechts occasioneel mogelijk om een ritje te maken met de olifant, want milieugroepen in Zuidoost-Azië zijn gekant tegen dergelijke praktijken. Gidsen kiezen er daarom vaker voor om toeristen olifanten enkel te laten benaderen. Olifanten zijn eigen aan Cambodja, in de provincie Mondulkiri zijn er 44 tamme olifanten, schrijft Cambodia Daily.

Meer over Cambodja

Aangeboden door onze partners