Diepenbeekse muzikanten voor het goede doel

Print
Diepenbeekse muzikanten voor het goede doel

Foto: Mark van Luijk

Rooierheide

Diepenbeek - Net als vorig jaar gaat de opbrengst van het Diepenbeekse Fumprock naar het goede doel Ambulancewens België. Dit jaar pakt de organisatie uit met een uniek concept. Meer dan 20 muzikanten met Diepenbeekse roots slaan de handen in mekaar voor een speciale rockcovershow op zaterdag 8 april in OC Rooierheide.

Het gaat om muzikanten uit de meest diverse genres. Zo zijn er bekende bluesmuzikanten, komt Jo Claes met zijn Les Chats et Lou, zijn The Voalig Heads uiteraard van de partij, zingt Anniek Guisson een nummer en volgt er een stoet van Diepenbeekse muzikanten uit de pop- en rocksector. De organisatie wist zelfs de leiding van het populaire toneelgezelschap Yota over te halen voor een uniek duet. De All Star Band repeteerde in de theaterzaal (foto).

Ierse traditionals
Fumprock heeft naast het bovengenoemde project, The Diepenbeek All Star Band, ook dit jaar weer enkele leuke namen weten strikken die zich belangeloos inzetten voor het goede doel. Er is grunge van Image 11, skapunk van Jungleproof, een tribute aan Motörhead & Killer door Motôrkiller en een spetterend afsluitfeestje met Among the Saints. Dat is een 8-koppige band, inclusief accordeon en doedelzakken, die grossieren in opzwepende songs van The Pogues, Dropkick Murphys, Flogging Molly en Iers-Keltische punkfolk.
Het festival trapt zaterdag 8 april af om 18.00 uur in OC Rooierheide. Er zijn nog tickets te koop aan de kassa voor 8 euro.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio