Notoir Hasseltse recidivist betrapt op zes diefstallen

Print
Notoir Hasseltse recidivist betrapt op zes diefstallen
Hasselt -

Een 51-jarige Hasselaar hangt een celstraf van 24 maanden boven het hoofd voor het plegen van zes winkeldiefstallen tussen 17 november vorig jaar en 1 maart. De man ging in Hasselt onder meer aan de haal met twee boormachines uit de Gamma, 85 stuks cosmetica ter waarde van 1.200 euro uit het Kruidvat, een jas en schoenen uit een kledingwinkel en elektronica van de MediaMarkt en Krëfel.

De man verklaarde meermaals onschuldig te zijn, ook al waren er camerabeelden van de feiten. “Ik kan die spullen wel gebruiken.”

“Ik heb het gedaan om geld te hebben voor een van mij drie kinderen die aan leukemie lijdt,” luidde zijn uitleg. Dat laatste kon de man echter niet bewijzen.

Het parket bestempelde de verdachte als een notoir recidivist die zich al sinds 1991 schuldig maakt aan diefstal, afzetterij, valsheid in geschrifte … “U heeft al genoeg kansen gehad en komt telkens met laconieke verklaringen af,” aldus het parket. “Iemand met een strafblad van hier tot in Tokio. Ik heb de indruk dat gij met alles lacht. Wat moeten we doen met zo’n persoon die maar blijft stelen,” sprak de rechter tegen de aangehouden man.

Zijn advocaat Kurt Smets stelde een werkstraf voor. “Dat heeft hij nog niet gehad en is misschien een oplossing.”

Vonnis op 19 april.