“Van Gorp wil dat mensen sneller sterven”

Print
“Van Gorp wil dat mensen sneller sterven”

Marc Moens. Foto: BELGA

Brussel -

De stelling van CM-topman Luc Van Gorp dat een op de vier ziekenhuizen zonder problemen dicht kan, is een boodschap dat de mensen sneller moeten sterven. Dat zegt dokter Marc Moens, voorzitter van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS), in een reactie op het artikel dat vandaag in Het Belang van Limburg verscheen.

LEES OOK: “We kunnen gemakkelijk één ziekenhuis op de vier sluiten”

“Een van de middelen om de levensverwachting bij te sturen is om een op de vier ziekenhuizen te sluiten. Dan kunnen al die oudjes met griep en een longontsteking erbovenop rustig thuis in hun eigen bed doodgaan zonder bijkomende kosten voor de ziekteverzekering”, hekelt Moens de boodschap van Van Gorp.

“De vrijgekomen middelen kunnen dan nuttiger geïnvesteerd worden in de molochs van de mutualiteiten. Als men alle ziekenhuizen sluit zal men dit doel nog sneller bereiken”, klinkt het cynisch.

Volgens Moens zond Van Gorp in de voorbije zomervakantie ook al eens die boodschap uit. “U volhardt in de boosheid. (...) Als u toch ziekenhuizen zou willen sluiten, begin dan met die waar CM-apparatsjiks in de raad van bestuur zitten”, aldus Moens.