Vrouw die van Poetin scheidde leidt nog verdacht luxueus leventje

Print
Vrouw die van Poetin scheidde leidt nog verdacht luxueus leventje

Foto: AP

Toen Lyudmila Putin (59) in 2013 scheidde van de Russische president, leek daarmee ook een einde te komen aan haar luxeleven. Niets is minder waar, blijkt nu. Althans, als we mogen verdergaan op een van haar nieuwe buitenverblijven.

Samen met haar nieuwe man bezit ze een minipaleis in het Zuid-Franse Biarritz, met een waarde van wel 7 miljoen euro. Dat meldt de website van het Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Het is dezelfde regio aan de kust waar nog een ander lid van de familie Poetin woont: Katerina Tikhonova, officieus gezien als Poetins (niet-erkende) dochter.

Echtgenoot

Lyudmila Putin is nu getrouwd met Artur Ocheretny. Dat werd naar buiten gebracht door de Russische krant Sobesednik. Hij is directeur van een Russische nonprofit-organisatie en niets uit zijn achtergrond zou kunnen verklaren hoe hij in het bezit kan komen van zulk luxueus vastgoed. Bovendien bevatte de inkomensverklaring van Lyudmila slechts bescheiden sommen.

OCCRP vermoedt dat de Russische president via illegale geldstromen zijn ex blijft financieren. De organisatie is verder onderzoek gestart om beetje bij beetje een beeld te schetsen. Poetin is in de pers erg terughoudend wanneer het gaat om zijn familie en andere relaties.