Limburg is provincie met laagste aantal werkzoekenden

Print
Hasselt -

Limburg is aan een heuse inhaalbeweging bezig wat activiteitsgraad betreft. Dat blijkt uit de cijfers van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB voor de maand maart. Eind vorige maand zochten 29.079 Limburgers een job, tegenover bijna 32.000 een jaar eerder, goed voor een daling met 8,6 procent. De Limburgers halen daarmee Vlaams-Brabant in als provincie met het laagste aantal niet-werkende werkzoekenden. Daar zochten eind maart 29.536 mensen naar een job.

De totale werkloosheidsgraad in Vlaanderen bedroeg eind maart 7,1 procent, of 213.506 niet-werkende werkzoekenden. Alle provincies kenden vorige maand een sterke daling van het aantal niet-werkende werkzoekenden in vergelijking met een jaar eerder, al was die daling in Limburg duidelijk het sterkst.

De werkloosheidsgraad in de provincie daalde tot 7,2 procent, een daling met 0,7 procentpunt sinds maart 2016. Ter vergelijking: in 2015, het jaar na het collectief ontslag van zowat 6.000 werknemers bij Ford Genk, bedroeg de werkloosheidsgraad er nog gemiddeld 8,5 procent.

Ook voor zorgenkind Antwerpen is er goed nieuws. Hoewel de werkloosheidsgraad er met 9 procent nog altijd een stuk hoger ligt dan het gemiddelde in Vlaanderen, is het aantal niet-werkende werkzoekenden er wel gedaald met 4,2 procent in vergelijking met maart vorig jaar, toen de werkloosheidsgraad er nog 9,4 procent bedroeg. Eind maart zochten 75.322 Antwerpenaren een job, goed voor een derde van het totale aantaal niet-werkende werkzoekenden in Vlaanderen.